През 2011 г. НАСА награждава четири компании за разработката на

...
През 2011 г. НАСА награждава четири компании за разработката на
Коментари Харесай

До броени часове ще научим дали СпейсЕкс ще спечели играта по пленяване на историческото американско знаме

През 2011 година НАСА награждава четири компании за създаването на нови пилотирани галактически кораби – Боинг, Сиера Невада, СпейсЕкс и Блу Ориджин. Компаниите стартират да се трудят неуморно, само че през 2014 година НАСА взема решение, че максимален късмет за своевременното довеждане докрай на плановете имат Боинг и СпейсЕкс и окончателните контракти са връчени единствено на тези две компании. Интригата през идващите години е дали СпейсЕкс или Боинг ще върне знамето. 

Междувременно знамето престоя доста време на МКС – повече, в сравнение с чакахме. Цели девет години без американски полети до орбита! Съвсем естествено въпросното историческо знаме се загуби и астронавтите трябваше да претърсват цялата станция, с цел да го намерят измежду бъркотията горе. Ако ние в всекидневието неведнъж губим нашите движимости и се чудим къде сме ги зарязали, представете си какво е в изискванията на безтегловност!

В последна сметка историческото знаме бе открито. Ще успее ли “Крю Драгън ” да се скачи с МКС и да завоюва играта? Развръзката е скоро!

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР