През 1928-ма, Шведската академия присъжда престижната Нобелова награда за литература

...
През 1928-ма, Шведската академия присъжда престижната Нобелова награда за литература
Коментари Харесай

Много хора получават това, което е предвидено за друг, но не и чужда съдба ~ Сигрид УНСЕТ

През 1928-ма, Шведската академия присъжда влиятелната Нобелова премия за литература на 46-годишната норвежка Сигрид Унсет, за „ майсторството, с което разказва средновековната история на скандинавските нации ”. Шест години преди този момент е излязла от щемпел историческата трилогия „ Кристин, дъщерята на Лавранс “ - епохално произведение без аналог в международната литература. 18 години по-рано, авторитетно издателство е отхвърлило исторически разказ на прохождащата писателка, съветвайки я да се насочи към по-съвременни тематики.

 (1882 ~ 1949)

Всичко, което се е случило преди и следва да се случи, е предначертано.

Човек предлага, Бог отсъжда.

Ако човек откровено потърси Истината, постоянно съществува риск да я откри. Обаче индивидът не желае да открие Истината, тъй като избира да запази своите илюзии.

През целия си живот съм желала да ходя в вярната посока, само че и по собствен личен път.

Много хора получават това, което е планувано за различен, само че не и непозната орис.

Страхът и вярата движат душата напред; те я учат да следи, да се моли, и по този начин, да придобива от ден на ден познания за Бога. В резултат на това, душата от ден на ден и повече губи своята егоистична угриженост за себе си; тя става безкористна и стартира да обича Бога.

Никой и нищо не може да ни нарани, с изключение на това, което обичаме и от което се опасяваме.

Увих се в една дебела кора на опозиция и по този начин прекосих през ученическите си години.

Добре е, когато не смееш да направиш нещо, тъй като мислиш, че е погрешно. Но не е добре да мислиш, че нещо е погрешно, тъй като не смееш да го направиш.

Човек не може да избяга от догмите – тези, които се придържат най-силно към някоя доктрина през днешния ден, са тези, които считат, че от догмите би трябвало да се бяга като от чума.

Мразех неистово учебното заведение, тъй като опонираше на разбиранията ми за независимост.

Хората настойчиво настояват, че в този свят е невероятно да има една безспорна истина, просто тъй като си фантазират, че биха изгубили своята независимост и че животът им би изгубил своето разнообразие, в случай че в действителност съществува една безспорна истина, в която всички други истини се съдържат. Но в реалност, в този свят ние можем да имаме единствено един тип независимост – тази, за която нашият Господ споделя: „ Ще познаете истината и истината ще ви направи свободни ”.

Животът е нечовечен като всеки надзорник, а в края му чака стопанин, който в никакъв случай не демонстрира благосклонност.

Снимки: visitnorway.com, imdb.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР