Превозвачите от обществения транспорт в Хасково излизат днес протест. Те

...
Превозвачите от обществения транспорт в Хасково излизат днес протест. Те
Коментари Харесай

Превозвачите в Хасково протестират заради транспортни схеми, приети еднолично от кмета

Превозвачите от публичния превоз в Хасково излизат през днешния ден митинг. Те са недоволни от новите транспортни схеми, признати от кмета Добри Беливанов. Националното съдружие на автобусните превозвачи не изключва опцията митинги да обзет и други градове.
Заради днешния митинг в Хасково няма да бъдат изпълнени общо 62 курса по главните посоки. Предвижда се той да засегне към 10 000 пътуващи, оповестява news.bg.

Инициаторът на митинга Себахтин Исмаил декларира, че повода за недоволството на транспортните компании са новите транспортни квоти по линията Хасково-Минерални бани, които кметът на Община Хасково е приел еднолично, без да се допита до Общинския съвет. Исмаил е най-големият транспортьор в района. В отговор на реакцията на изнервени пасажери Исмаил изяснява, че задачата на превозвачите не е да обиден ползите на жителите на общината. Протестът обаче е единственият метод настояванията им да бъдат чути от страната. Днес няма да пътуват рейсове по направленията от Хасково за Пловдив, Свиленград, Симеоновград, Харманли, както и до съвсем всички села в общината.

В поддръжка на демонстрацията са се оповестили и от Националното съдружие на автобусните превозвачи. Председателят Васил Пиронков не изключва опцията протестната демонстрация да обхване и други градове. Причината е, че това не се случва единствено в Хасково, а го има в съвсем цяла България, декларира той и добавя, че в страната би трябвало да се вкара единна транспортна скица и да се съгласуват маршрутните написания.

В късния следобяд превозвачите ще решат по какъв начин да продължат с митингите си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР