Превозвачи заплашиха да спрат зареждането на магазините и превоза на

...
Превозвачи заплашиха да спрат зареждането на магазините и превоза на
Коментари Харесай

Превозвачи плашат да оставят магазините празни на 13 януари

Превозвачи заплашиха да спрат зареждането на магазините и транспорта на пасажери на 13 януари – понеделник. Предвижда се още камиони и рейсове да бъдат сложени на избрани места по пътищата в страната, в символ на митинг.

Недоволството им е против въвеждането на тол системата, поради обсега и цените ѝ, както и против нерегламентирания транспорт на пасажери.

Участие в митинга към този момент са декларирали превозвачи от 60 града от всички сектори - пътнически, товарни, интернационалните и таксиметрови. Към тях дават обещание да се причислят и членове на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, както и Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Протестът не е политически и няма за цел събаряне на държавното управление, разгласи Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи на конференция във вторник.

Към момента няма изясненост от по кое време ще бъде въведено платеното прекосяване по пътищата за колите над 3.5 тона на база изминато разстояние. То беше отсрочено от страната един път и вместо от 16 август 2019 година, в този момент би трябвало да тръгне най-късно до 1 март 2020 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР