Превозвачи ще блокират София с 1000 камиона и автобуса. Националният

...
Превозвачи ще блокират София с 1000 камиона и автобуса. Националният
Коментари Харесай

Превозвачите на протест, 1000 камиона и автобуса блокират София

Превозвачи ще блокират София с 1000 камиона и рейса. Националният митинг е поради разисквания от Европейския съюз Пакет за подвижност. Това ще стане по време на срещата на върха сред водачите на Европейски Съюз и Западните Балкани. От сектора се притесняват, че новите правила, нашумели като " Закона Макрон ", ще оставят без работа 120 000 българи.
Миналата седмица Народното събрание разпореди на Министерския съвет да разиска законодателния пакет за подвижност на Европейската комисия и да одобри ясна позиция в поддръжка на настояванията на българските превозвачи и в отбрана на техните и тези на българските жители права и ползи. Решението беше признато единомислещо от всички парламентарни групи. Правителството поддържа превозвачите в митинга им против готвените промени в границите на Европейския съюз.
На 8 април в Министерски съвет се състоя среща сред премиера Бойко Борисов, министъра на превоза Ивайло Московски и представители на браншовите организации в транспортния бранш. Обсъжданият от Европейския съюз Пакет за подвижност е подсилен от Франция, Германия, Австрия и Италия. От другата страна са Румъния, Полша, Хърватия, Словения и Литва.
Промените могат да основат голям проблем на българския бизнес – те плануват водачите на ТИР-ове от източноевропейските страни да получават командировъчни като тези в западноевропейските, и ред други правила за отмора, които биха заплашили 190 хиляди български превозвачи с банкрут. Част от условията в пакета за подвижност са водачите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици, след третия ден в страна от Европейски Съюз на камионджията да му се заплаща по нормите за командировки на страната, в която е влезнал, да не се спи в кабините на камионите. Проблемът е, че от време на време водачите изчакват на място за нов товар, с цел да се върнат. Това са ограничения за защита на страните в Западна Европа, където бизнесът беше превзет от източноевропейски компании. Сега желаят да си го приберат, за жалост с несправедливи ограничения ", е позицията на българските евродепутати. Еврокомисарят по превоза Виолета Булц прикани българското председателство да изготви съответни оферти по четирите противоречиви въпроса в първия пакет " Мобилност " от новите правила за превозвачите в Европа и да ги внесе в Европейската комисия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР