Previous Next Съветският Супермен: Червения син 27 май, 2019 13:55

...
Previous Next Съветският Супермен: Червения син 27 май, 2019 13:55
Коментари Харесай

Съветският Супермен: Червения син

Previous Next Съветският Супермен: Червения наследник 27 май, 2019 13:55 | от chronicle.bg | Арт

Някога чудили ли сте се какво щеше да стане, в случай че Супермен беше болшевик? Разбира се, че сте – всички сме…

Е, през днешния ден ще получим отговор на този бездънен и ангажиращ въпрос. Той ще пристигна от комикса „ Superman: Red Son “, дело на известния създател и член на Орденът на Британската империя, Марк Милър.

 81JVemsiHxL

Комиксът е в мини серия от 3 броя, оповестени от DC Comics през 2003 и е същински шедьовър. За него Милър измисля неповторима и истинска идея, която по негови думи: „ Вместо в Канзас, взех решение да видя какво ще стане, в случай че ракетата на Супермен се беше разрушила на някоя равнища в Съветския съюз. Вместо да работи за Daily Planet, той ще е кореспондент на вестник Правда. Абсолютно противоположното на оригинала – в Съединени американски щати, където Джорджия и Луизиана желаят самостоятелност, има танкове по улиците. В комикса ще включа и други герои на DC като Батман и Зеления фенер, които ще видите в нова светлина. “

Какво въодушевява Милър за новия комикс? „ Червеният наследник е концепция, която ми се върти из главата, откогато прочетох Superman #300, когато бях на 6. В този брой имаше история за това по какъв начин ракетата на Супермен се приземява на неутрална територия сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики и двете страни се надпреварват коя да вземе бебето. Израстнах малко след Студената война и по тази причина концепцията какво би могло да стане, в случай че комунистите първи се доберат до него, ми изглеждаше доста вълнуваща. Като порастнах малко, нещата започнаха да ми се обясняват. За първи път предложих историята на DC, когато бях на 13, мисля – тогава, несъмнено, не беше доразвита и рисунките ми не бяха доста сполучливи. “

 superman-red-son-3jpg

„ Ние,, може и да нямаме твоята или, Супермен, само че в никакъв случай не подценявай силата на. Ние носим на в тези наши дебели, дребни. “

Авторът не страни (много) от истинската история на героя – вместо в Канзас ракетата на Супермен се разрушава в Украйна. Той е отгледан като горделив руски жители, учтив да обича и служи на комунистическите правила на Съюза, само че въпреки всичко остава съпричастен, почтен, самоуверен и смел супергерой, който обича човечеството повече от всичко. Той към момента употребява силите си, с цел да оказва помощ, а обичаното му занимание си остава спасяването на животи.

Освен приликите, има и обилни разлики, които не могат да останат незабележими. Например, той не е журналисът, който знаем. Вместо това става офицер на висока позиция в Червената войска. Също по този начин идентичността му не е загадка единствено за него – тя е известна на и се пази от цялото държавно управление. Знакът на гърдите на костюма му не е с типичното „ S “ – вместо него има логото на комунизма – сърп и чук. Той не се бори за „ истината, справедливостта и Америка “, а е „ първенец на елементарния служащ, който се бие в в никакъв случай не спиращата борба за Сталин, социализма и интернационално развиване на Варшавския контракт “.

Другата огромна разлика е Луис Лутър – да, става въпрос за Луис Лейн, която обаче е женена за Лекс Лутър, който си остава безсъвестен гении и зложелател номер 1 на Супермен.

В последна сметка Супермен схваща, че международното владичество, за което се бори, е неточност и се пробва да я поправи, само че е атакуван от човек, който счита за собствен съдружник. Този изверг бива надвит от Лутър. През това време Супермен взима кораба на въпросния изверг, който се задвижва от черни дупки, които са пред колапс, и го закарва в космоса, с цел да избави света. След като те колабират на безвредно разстояние, нашият воин е видимо мъртъв.

Лутър развива мощта на Съединени американски щати и планетата живее в мир. Заради напредъка на медицината той живее доста епохи. Когато умира обаче, Супермен, към този момент в по-ежедневно облекло като Кларк Кент, се появява на погребението му.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР