Превърналата се в обичайна за Северозападна България суша покосява церови

...
Превърналата се в обичайна за Северозападна България суша покосява церови
Коментари Харесай

Суша мори горите в Северозападна България

Превърналата се в нормална за Северозападна България суша покосява церови насаждения на територията на община Тервел . Това са посочили резултатите на взаимна инспекция, извършена от чиновниците на Лесозащитната станция и Регионалната дирекция по горите във Варна

Насажденията ще бъдат следени до началото на идващия вегетационен интервал от лесовъдите. Когато той завърши, ще бъдат направени изводи въз основата на % на увреждане на дърветата и ще бъдат подхванати нужните ограничения за справяне с казуса.

Здравословният проблем по церовите насаждения е установен както при семенните, и по този начин и при издънковите от всички възрасти . Извършено е снимане с дрон, като от фрагментите е видно, че има увреждане на горските масиви в землището на село Главанци. Според специалистите повода се крие в станалата нормална суша за района , която отслабва физиологично даже устойчиви дървесни типове, какъвто е и церът.

До момента информация за съхнене на цера е подадена от Държавните горски стопанства в Добрич и Суворово . Данните в лесопатологичния модул на осведомителната система на Изпълнителна организация по горите са извънредно значими за обмисляне на инспекции и лесозащитни мероприятия .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР