Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции -

...
Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции -
Коментари Харесай

Докато новите ограничения влизат в сила, се чакат опашки в моловете

Преустановяват се присъствените образователни занятия във всички просветителни институции - учебни заведения, университети, езикови центрове. Врати затварят и всички ясли и детски градини. Преустановяват се също по този начин всички извънкласни действия и занимания. Спират се плановите интервенции.
Затварят се всички заведения за хранене. Позволени са само доставките на храна по домовете и офисите.
 Според проф. Богов проект за ръководство на пандемията има обаче локдаунът е след Черния петък и преди Коледния пазар Според проф. Богов проект за ръководство на пандемията има обаче локдаунът е след " Черния петък " и преди Коледния пазар
" Основно болестта се популяризира сега в детските градини и учебните заведения. Трябва да знаете, че всички инфектирани – и медици, с...
Преустановяват се всички семинари, конгреси, културни и развлекателни мероприятия. Отворени остават само театрите - те ще работят с потенциал до 30% и при прецизно съблюдаване на противопандемичните ограничения.
Преустановяват се също по този начин спортните мероприятия със спортен и подготвителен темперамент за лица до 18 години. Всички спортни мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се организират без аудитория. Фитнес клубовете затварят порти. Същото важи за игралните зали и казината.
При частните тържества са разрешени не повече от 15 души, а всички проведени екскурзии се преустановяват.
Врати затварят и всички търговски центрове. Отворени остават само хранителни магазини, аптеки, банки, оптики, зоомагазини и снабдители на услуги, които се намират в моловете. Продължават да работят и дребните квартални магазини. Парковете и религиозните храмове също остават отворени. Вечерен час няма да бъде налаган.
В моловете се чакат опашки, защото през днешния ден е последният ден, преди да затворят за три седмици. Много магазини са оповестили промоции и понижения. Предвижда се също по този начин да работят с удължено работно време.
 Засега не са открити огромни проблеми с вентилационните системи на моловете в София поради ковид Засега не са открити огромни проблеми с вентилационните системи на моловете в София поради ковид
Вентилационните системи на моловете са на извънредно високо равнище и за момента нямаме терзания. Проверките не престават. Това съобщи...

Междувременно стана ясно, че за последните 24 часа в България са били регистрирани 3568 нови болести с. Според данните на Единния информативен портал, умрелите за денонощието са 162-ма.
Междувременно шефът на Александровска болница 
" В диалозите достигнахме до извода, че кварталните магазини и тези, които дублират разнообразни артикули от моловете, би трябвало да останат да работят. Защото има хипотеза, че в моловете се струпват огромно количество хора. Смело мога да кажа, че ние не сме дисциплинирани. Това са огнища на зараза, тъй като в един дребен магазин може да се сътвори стройна органиация по допускане на до 2-3 души за пазар и отдалеченост. В мола – през днешния ден е финален работен ден и Черен петък, съм сигурен, че в случай че отидат ваши сътрудници оператори – може да бъдете сигурни какво ще видят. Почти съм сигурен, че ще е стълпотворение ", разяснява още проф. Богов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР