Преустановяването на отлива на военнослужещи - подготвени офицери, сержанти и

...
Преустановяването на отлива на военнослужещи - подготвени офицери, сержанти и
Коментари Харесай

Радев поиска от Тагарев социални програми, за да спре отливът на военни от армията

Преустановяването на отлива на военнослужещи - готови офицери, сержанти и бойци, както и привличането на хора с качества във Въоръжените сили и тяхното задържане, изискват съответни обществени стратегии и условия за тяхната пълноценна подготовка, акцентира президентът.

Усложнената среда на сигурност изисква отговорно отношение и своевременни дейности на всички равнища на страната за гарантиране на националната сигурност посредством развиване на съответни отбранителни качества и оперативна съгласуемост на Въоръжените сили, уточни още президентът Румен Радев.

На 31 юли министърът на защитата Тодор Тагарев разгласи, че некомплектът в Българската войска е към 20%. Според него е мъчно да бъде говорено за увеличение на числеността на армията при този некомплект.

Министърът напомни, че тази година заплатите на военнослужещите са били увеличени и изрази вяра това да помогне да се увеличи ползата към службата в армията. Тодор Тагарев сподели още, че би трябвало да се мисли и за по-комплексно решение, тъй като нарастването на заплатите няма да е задоволителна мярка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР