Преустановяване на цялата законодателна работа, свързана с Катар, замразяване на

...
Преустановяване на цялата законодателна работа, свързана с Катар, замразяване на
Коментари Харесай

Европарламентът къса с Катар, докато се изясни корупционният скандал

Преустановяване на цялата законодателна работа, обвързвана с Катар, заледяване на идните визити и либерализирането на визовия режим. Това реши Европейския парламент като следваща мярка след избухналия корупционен скандал със забъркани евродепутати.

Друго решение на Екологичен потенциал е да се спре издаването на пропуски за достъп за представители на ползите на Катар, до момента в който правосъдните следствия не показват уточнения по случая.

Евродепутатите одобриха резолюция за подозренията в корупция от страна на Катар. По случая бе арестувана европейския народен представител от Гърция Ева Кайли, нейни сподвижници и някогашен член на европарламента.

Ще се обсъдят и промени в правилника на Народното събрание, които да подсигуряват повече бистрота и механизми против спор на ползи и корупция. Резолюцията също по този начин осъжда хипотетичните опити за корупция от страна на Катар, които „ съставляват сериозна задгранична интервенция в деморатичните процеси на Европейски Съюз “.  И показва угриженост за евентуалните спорове на ползи, породени от „ странични действия “ на евродепутатите като присъединяване в управленията на компании, банки, обществени сдружения.

„ Членовете на Екологичен потенциал поддържат система за обявление на имущественото положение първоначално и края на всеки мандат. Тези заявления биха могли да са налични единствено за съответните органи и да бъдат проверявани при съществуване на основателни подозрения “, гласят още от признатите с огромно болшинство решения.

На равнище Европейски Съюз ще бъдат неразрешени дарения от трети страни за членове на Европарламента и политическите партии.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР