Преторианската гвардия е елитна част, която охранява и защитава римския

...
Преторианската гвардия е елитна част, която охранява и защитава римския
Коментари Харесай

През долу мафията, казачока, парфюма и преторианците - до барикадите!

Преторианската армия е елитна част, която охранява и пази римския император. За преторианците ще стане дума в края. Сега малко за Ленин. През 1908 година Ленин е бежанец в Швейцария. За повторно. През май негови локални познати го канят на екскурзия в Алпите. Групата минава край езера, глетчери, поляни. През цялото време Ленин е безмълвен, замислен. Спират за отмора край поточе.
„ Владимир Илич, погледнете снежните върхове, чуйте птиците, а цветята… - възклицават домакините. Ленин ги поглежда замислено и отронва: „ Троцки не е прав “.

На 14 май 2020 стотици жители стачкуват в София против държавното управление и статуквото. Напрежението ескалира. Има задържани. Хората крещят: „ Оставка “, а под прозорците на Горанов - „ Мафия “.

Едни медии предават какво се случва, други загатват едвам, трети мълчат. Всяка съгласно господарите и артелчика.

През няколко уеб страницата се процежда подигравка, като пролетна смола - лепкава, пръстите не могат да изобразят Victory. Ленин мисли. Не го вълнуват събуждането, звуците, пролетта, надеждата… „ Копейкин, - мърмори вождът, - не е прав “.

Лениновците – червени, сини, цикламени, умни, готини - не харесват пролетта и поривът. Особено днешния. Намирисвал на ботуш и казачок. Дайте тогава различен либерален парфюм, апелирам. Разлял се в коженото куфарче? Колко тъпо! Ударете по една белгийска бира тогава за утешение на съвестта… И на артелчика.

А грабежът си върви по проект. Покрай вас, около всички.

Ако не сте чули: Ментата оглавил комисия, която ще следи по какъв начин се разпределят финансовите помощи за потърпевшите от изключителното състояние. Не е анекдот – некролог е.

И още от моргата: Филчев и Мръчков ще поучават основния прокурор Гешев. Не одобрявате? Направо ги изплашихте!...

А Борисов следи от прозореца и се почесва: Трябва да внимавам със своите – мамка им, - опозиционерите се оказаха правилните ми преторианци.

Ние, дежурните наивници, разчитаме на кардинал Ришельо, тъй като споделил: Предателството е въпрос на време. Време е, - викаме от дивана. Да се изпопредадат дебелите едно хубаво, по български, че да се оправи революшъна. Съединението прави силата в никакъв случай не е било правилно на тази територия! – удря ни ехото в диафрагмата.

Хей, демократи кабинетни, недокоснати от рецесия и прокуратура, с финансово смели медии, стига сте мрънкали през изнежените си носове. Свободата желае барикади, барут и Караджата. Във всевъзможен смисъл. Освен, че бяхте дружно в едно държавно управление с ГЕРБ и мълчите за покровителството на шайката, Пеевски и корупцията от американската амбасада, какво друго направихте? Поведете протеста, в случай че можете и в случай че ви стиска – ние ще бъдем до вас! Какво чакате?!

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР