Претоплена гозба. Направиха ми много сериозни проверки преди пет месеца.

...
Претоплена гозба. Направиха ми много сериозни проверки преди пет месеца.
Коментари Харесай

Зам.-транспортният министър: Ще съдя депутата от БСП Георги Свиленски

Претоплена манджа. Направиха ми доста съществени инспекции преди пет месеца. Заведох дело против господина, който тогава писа за мен. Сега завеждам дело против още двама души, в това число депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски. Парите, които ще печеля от делата, ще ги даря за потърпевши от произшествия . Така зам.-транспортният министър Ангел Попов разяснява отначало повдигнатите му обществено обвинявания, че е събирал пари от превозвачи, с цел да им уреди разрешителни за транспорт на товари. Припомняме, че през вчерашния ден (18 октомври) Българска социалистическа партия отново заприказва по тематиката, като Георги Свиленски сподели, че Попов е изнудвал за въпросните разрешителни като ръководител на браншова организация.
Въпросът беше издигнат за пръв път обществено преди 5 месеца от Красимир Лалов от Националното съдружие на българските превозвачи и изпълнителния шеф на Съюза на интернационалните превозвачи (СМП) Йордан Арабаджиев.
Попов се отбрани пред Нова телевизия, обяснявайки, че става въпрос за многократни разрешителни за превоз, които дават разрешение на един транспортьор да минава от една граница през друга . Тази методология, която се постанова у нас за издаването на разрешителните, я одобряват още 59 страни, откакто България я показа на транспортен конгрес в Москва, по думите на зам.-транспортния министър. Той отхвърли да каже кой в началото е подал сигнал против него поради тези разрешителни и разяснява, че можел да изкара 100 души да кажат за въпросния човек, че давал пари на някого си. На въпрос по какъв начин може да ги изкара тези 100 души и с какво ще ги стимулира, Попов не даде повече детайлности .
На въпрос за какво тогава в този момент има офанзива, в случай че няма истина в изказванието, Попов отговори, че това става, тъй като има доста наранени ползи и лица. През месец юли-август са тествани 20 118 и са приложени 420 насилствени административни ограничения, като са отнети 81 лицензи поради недоказване на финансова непоклатимост, изброи Попов, който не посочи какъв брой пари са влезнали в държавната хазна от тази активност, а единствено сподели " голяма сума ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР