Претендентът за световен номер едно в края на годината Рафаел

...
Претендентът за световен номер едно в края на годината Рафаел
Коментари Харесай

Надал отказа Мастърса в Шанхай

Претендентът за международен номер едно в края на годината Рафаел Надал пропуща значим шампионат, който можеше да му донесе доста точки в битката с Новак Джокович за лидерската позиция в света. Испанецът отхвърли присъединяване в Мастърса в Шанхай, който стартира другата седмица.

Победителят от Ролан Гарос и US Open от тази година получи контузия в китката по време на шампионата Лейвър Къп в средата на септември, отхвърли последния ден от конкуренцията и оттогава се лекува. Явно не е съумял да се възвърне и ще почива.

"Съжалявам, че тази година няма да мога да играя в Шанхай. Това е страховит шампионат в един от най-специалните градове в света. Получих инфектиране на лявата китка по време на Лейвър къп. Не съумях да се възстановя и да се приготвя уместно за този прелестен шампионат. Надявам се да се върна през 2020 година ", съобщи Надал пред формалния уебсайт на шампионата.

След това той също ще почива, защото в средата на октомври му следва женитба с дългогодишната му другарка. Така възможното му завръщане на корта може да е чак за Мастърса в Париж в края на октомври и след това за финалния АТР-турнир в Лондон.

Иначе с изключение на Матадора, още куп известни имена пропущат мачовете в Шанхай. С контузии са Кей Нишикори, Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Милош Раонич и Стан Вавринка, а Ник Кириос е осъден. Григор Димитров пък няма да взе участие, тъй като нямаше задоволително добър ранкинг към датата на установяване на участниците в главната скица.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР