Претендентът за шампионската титла в NBA през този сезон Голдън

...
Претендентът за шампионската титла в NBA през този сезон Голдън
Коментари Харесай

Голдън Стейт прекърши Мемфис с една точка разлика в плейофите на NBA

Претендентът за шампионската купа в NBA през този сезон Голдън Стейт Уориърс съумя да заслужи преднина от 1:0 победи над Мемфис Гризлис в полуфиналите на Западната конференция. “Воините” надделяха “гризлитата” с крайното 117:116 (24:32, 31:29, 36:29, 26:26) в извънредно зрелищен първи конфликт от серията сред двата състава, провел се във “ФедЕкс Форум” в Тенеси. Така противниците за място на край в конференцията подвигнаха упованията за мач №2, който ще се изиграе във вторник.

Отборът на Стив Кър си обезпечи успеха посредством основна пукотевица от тройката на Клей Томпсън, който порази домакините, с цел да направи резултата 117:116 при оставащи 36 секунди до финалната сирена. След това суперзвездата на Гризлис Джа Морант бе блокиран от Стеф Къри, а Томпсън получи опция да извърши два наказателни удара и да усили преднината на своя тим. Гардът обаче пропусна на два пъти, подарявайки последната офанзива на Мемфис. Морант обаче още веднъж не съумя да осъществя, като този път не бе прецизен с пробив наоколо до коша.

Двубоят ще се запомни и с спорните съдийски решения, които в по-голямата част бяха в ущърб на Голдън Стейт. “Воините” трябваше да се оправят през цялото второ полувреме без крилото Дреймънд Грийн, който бе дисквалифициран поради неспорстменско нарушаване от втори вид в самия завършек на втората четвърт.

В средата на последната четвърт Стеф Къри получи пето персонално нарушаване, откакто му бе отсъден фаул в офанзива против застаналия пред него Дилън Брукс. Гардът на Мемфис обаче реалокира тялото си наляво сега на контакта с това на Къри, като по-скоро нарушаването в тази ситуация трябваше да отиде точно на сметката на Брукс.

В самия завършек на срещата арбитрите не можаха да решат кой е играл финален с топката след пропуснатия углавен удар на Томпсън, като вместо владеене за Голдън Стейт (заради последно допиране от Брендън Кларк) отсъждането бе противоречива топка, извоювана от Мемфис. Така “гризлитата” получиха правото да търсят успеха в последната секунда, само че не съумяха да материализират шанса.

Мачът стартира с преимущество за домакините, които бяха водени от Джа Морант. Новият притежател на премията “Най-прогресиращ играч” осъществя 14 точки в първата четвърт, с цел да донесе задатък от 8 на тима си при 24:32. Възпитаниците на Тейлър Дженкинс задържаха преднината си до края на първото полувреме при 55:61, преди Стеф Къри и компания да се завърнат напред в резултата при 68:66 при започване на третия интервал.

Втората половина от частта се трансформира в същинска класика, като двата отбора отвориха стрелбището и започнаха да нижат тройка след тройка в поредни набези. Крилото на Мемфис Джарън Джаксън-младши избухна в тези минути, реализирайки 4 тройки, с цел да обезпечи задатък от 81:85 в интерес на “гризлитата”. В последна сметка трагичната трета четвърт завърши при точка задатък в интерес на Голдън Стейт – 91:90, а посредством отлична серия при започване на финалния интервал гостите от Сан Франциско се снабдиха и с двуцифрен задатък при 103:93.

Джа Морант и Джарън Джаксън към момента не бяха споделили последните си думи и върнаха Мемфис на единствено една точка зад своя противник. Кош на Брендън Кларк възвърне равенството при 108:108, след което двата състава си поделиха по няколко точни набези, с цел да влязат в последните 90 секунди при 114:114. Брендън Кларк донесе двуточков актив на Мемфис при 114:116, само че Клей Томпсън смълча трибуните с третата си тройка, с цел да оформи крайното 117:116.

Джордан Пуул заслужава най-вече възторженостти за успеха, откакто влезе от пейката и записа 31 пункта, 8 битки и 9 асистенции за триумфа. Стеф Къри добави още 24 точки, Андрю Уигинс наниза 17 точки и сграбчи 8 битки, а героят Клей Томпсън се разписа с 15.

Звездата на Мемфис Джа Морант подвигна оборотите с 34 точки, 9 битки и 10 асистенции. Джарън Джаксън изигра мощен дуел, регистрирайки дабъл-дабъл от 33 точки и 10 битки при 6/9 пукотевица от тройката. Ди’Антъни Мелтън наниза още 14 точки, а Брандън Кларк прибави 12 точки и 9 битки от аварийна пейка.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР