пресцентър, Министерство на външните работиВ България отново видяхме препратка към

...
пресцентър, Министерство на външните работиВ България отново видяхме препратка към
Коментари Харесай

Външно се позова на фалшива новина на БНТ, за да заклейми свикване на Народен съд от протеста

пресцентър, Министерство на външните работи

" В България още веднъж видяхме отпратка към предишното за това, че ще бъде призован Народен съд от уредниците на митингите. Това ни подухва тъжни мемоари за тоталитарното минало, с което толкоз доста години към този момент се опитваме да се разделим ". Това съобщи на специфичен брифинг зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е народен координатор за битката с антисемитизма. Георгиев се базира на Българска национална телевизия, която в утринните вести заяви, че протестиращите ще свикат Народен съд на площада. Докато той даваше брифинга, новината към този момент беше свалена от уеб страницата на малкия екран, написа

В 14:27 ч. на страницата на Българска национална телевизия се появи следното известие:

Уважаеми Дами и Господа,

Българска национална телевизия сервира на своите фенове опрощение за неточна информация в утринните вести от 8 септември 2020 година, като виновният редактор ще бъде дисциплинарно осъден.

Българска национална телевизия не толерира и няма да толерира разпространяването на вести с погрешно наличие.

" Смятам, че Българска национална телевизия е задоволително меродавен източник. Тя беше препечатана от доста други уеб сайтове ", отговори Георгиев на въпрос дали не е ревизирал информацията за привикване на " Народен съд ".

" Българска национална телевизия фейкнюз....... Никой не е обявявал привикване на национален съд? Напротив, ние сме гневни съперници на сходни " хрумвания "! Та. в случай че някой не е схванал, за какво Кошлуков е идната законна цел на митинга... ", разяснява Николай Хаджигенов от " Отровното трио " на фейсбук профила си. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР