Престрелката между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина

...
Престрелката между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Ангелкова подготвя продажбата на 20 дка държавен плаж

Престрелката сред вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова за законността на известни заведения в Слънчев бряг – мина на нов стадий. Във „ Фейсбук” Симеонов упрекна министъра на туризма Николина Ангелкова, че приготвя продажбата на 20 декара държавен плаж.



„ Министърът на туризма е поискала документално от Министерството на районното развиване и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна благосъстоятелност и да бъде прекатегоризирана като частна. Така нормално се приготвя продажбата на държавни парцели”, написа вицепремиерът.

От Министерството на туризма отхвърлиха да застанат пред камера. Писмено потвърдиха, че са поискали актуализация на кадастралните карти, само че единствено с цел да ги отдават чартърен или на концесия.

„ Министерството на туризма не продава плажове, а ги ръководи и с цел да го прави, е поискало актуализация на кадастралните карти”, оповестиха от ведомството.
Регионалният министър Николай Нанков също отхвърли да се готви продажба и даде да се разбере, че съвещанието на Министерския съвет ще има диалози с вицепремиера Симеонов по тематиката.

„ Темата, която вицепремиерът Симеонов засегна за приватизацив и продажба на държавни парцели, не стои на дневен ред, апелирам ви се. Няма да разясня и квалифицирам какви са изказванията”, разяснява Нанков.
Валери Симеонов изиска събарянето на най-големите клубове в Слънчев бряг В същото време притежатели на заведенията на Южния плаж се оплакаха, че от предходната година са подложени на непрекъснати инспекции, които не откриват никакви нарушавания
Вчера Валери Симеонов още веднъж взе на прицел нощните заведения на Южния плаж в Слънчев бряг и се закани те са бъдат съборени. През уикенда той стартира нова акция „ Шум” в курорта.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР