Престоят в климатизирано помещение през лятото увеличава риска от настинка.

...
Престоят в климатизирано помещение през лятото увеличава риска от настинка.
Коментари Харесай

Как да не настинем от климатика

Престоят в климатизирано помещение през лятото усилва риска от простуда. И в случай че сте принудени да работите в офис дружно с сътрудниците си, евентуално ви е позната до болежка войната за климатика. Това, което едни дефинират като ветровит бриз, за други е полярен мраз. 

Особено рискът от простуда е най-голям за хора с отслабена имунна система. Прекалено охладеният въздух в пространствата покачва риска от ТОРС, ларингит, тонзилит, фарингит. 
 Нямате климатик? Ето 10 метода да се разхладите у дома Нямате климатик? Ето 10 метода да се разхладите у дома
С настъпването на лятото въпросът за охлаждането на дома става все по-актуален. Но в случай че по някаква причина нямате климатик вкъщи, със с...

При престой в климатизирано помещение тялото се защищава от хипотермия посредством вазоконструкция, в това число в лигавиците (носа, гърлото и очите), които изсъхват. По този метод микроорганизмите получават съвсем пряк достъп до тялото ви. 

Климатикът непрекъснато " превърта " един и същи въздух, тъй че в случай че в стаята има най-малко един болен човек, има огромна възможност и останалите да се заразят. 

Настинката през лятото несъмнено е още по-неприятна, в сравнение с през зимата. За да избегнете това, следвайте следните правила:

1. Според оптималните санитарни стандарти температурата в помещението би трябвало да е 23-25 градуса. Желателно е разликата сред температурата на открито и тази в помещението да е не повече от 7 градуса.
 Ето за какво климатиците са толкоз ОПАСНИ за здравето през зимата Ето за какво климатиците са толкоз ОПАСНИ за здравето през зимата
Сезонът на отоплението е. Много хора се отопляват с климатици, а и в доста офис пространства методът на стопляне е подобен. Това ни кара да...

2. Включете климатика още сутринта, а не директно след  настъпването на жегата. 

3. Насочете въздушния поток паралелно на тавана. По този метод помещението освен ще се охлади по-бързо, само че и ще предпазите тялото си от непосредствено попадане на въздушната бликам върху най-уязвимите му елементи - глава, врат и кръст. 

4. Консумирайте повече течности. По този метод ще предпазите лигавиците си от прекалено изсушаване. Влажността в помещението би трябвало да бъде 60-70%. В идеалния случай може да употребявате овлажнител. 

5. Не забравяйте да изключвате климатика на всеки 3 часа и да проветрявате помещението за 15 минути. През това време всички вируси и микроорганизми ще изоставен помещението. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР