Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман се зарече

...
Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман се зарече
Коментари Харесай

Принцът на Саудитска Арабия се зарече да накаже убийците на Хашоги

Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман се зарече отговорните за убийството на Джамал Хашоги да бъдат осъдени. Това е първото изявление на принца след случая, провокирал напрежение сред Рияд и международната общественост. Днес бяха огласени и съответни ограничения против арестуваните за убийството на журналиста - Съединени американски щати и Англия анулираха визите на обвинените.

Принц Мохамед бин Салман приказва по време на така наречен Давос в пустинята - стопански конгрес, който доста страни бойкотираха след убийството на Хашоги.
Принц Мохамед бин Салман: Смъртта на Хашоги е доста болeзнено събитие за всички саудитци, и мисля, за всички хора по света. Саудитското Кралство желае да увери, че ще постави всички старания да обясни какво се е случило през оня ден, в съдействие с турското държавно управление, да накаже причинителите на това закононарушение. Сътрудничеството с държавното управление на Турция е на допустимо най-високо равнище, макар че мнозина са пробват да се възползват от това извънредно събитие и да подкопаят турско-саудитските връзки.
За следващ път убийството беше коментирано от американския президент Доналд Тръмп, съгласно който и концепцията и осъществяването на проекта не са били добре измислени и осъществени. Това, съгласно анализатори обаче, е най-директната и остра рецензия към Кралството, макар, че Тръмп за следващ път акцентира значимостта на връзките със страната.

Държавният секретар Майк Помпео разгласи, че е почнала процедура по отменяне на визите на саудитците, обвинени за убийството. Подобна мярка предприе и Лондон.

Говорител на Европейската комисия съобщи, че страните от Европейски Съюз имат отговорността да преценят политиката си по износа на оръжие. От Европейския парламент упорстват за налагане на оръжейно ембарго против Саудитска Арабия.

В Сутрешния блок на Българска национална телевизия арабистът Владимир Чуков съобщи, че очевидно върви борба за водачество в района и предвижда възстановяване на връзките Анкара-Рияд.
 Случаят Случаят "Хашоги ": Съединени американски щати и Англия анулират визи на обвинените
Светът продължава да следи следствията от случая "Хашоги ". Днес бяха огласени и съответни ограничения против арестуваните за убийството на журналиста. Съединени американски щати и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР