Престижното специализирано списание The Banker, издавано от Файненшъл таймс, определи

...
Престижното специализирано списание The Banker, издавано от Файненшъл таймс, определи
Коментари Харесай

The Banker обяви Райфайзенбанк за банка на годината в България

Престижното профилирано списание The Banker , издавано от " Файненшъл таймс ", дефинира Райфайзенбанк (България) ЕАД за „ Банка на годината “ в България за 2017 година Банката печели тази премия за втора поредна година, а общо е отличавана с нея пет пъти, заяви Райфайзенбанк.

Райфайзенбанк (България) e траяла да понижава % на необслужваните заеми и от 12.2 през 2015 година той е понижен до 8.6 през 2016 година (при приблизително за пазара от 12.85%), означават създателите в списанието.

Те цитират и ръководителя на управителния съвет на Райфайзенбанк Оливер Рьогл с думите, че банката е нараснала вложенията си в нововъведения. През 2016 година да вземем за пример първа в страната тя предложи обществена чат функционалност посредством Viber.

Клиентите на онлайн банкирането на Райфайзенбанк също са повече. Към края на 2016 година те са надхвърляли 358 000 души. Повече хора употребяват и мобилното ѝ приложение. Ръстът е с 52% през 2016-а по отношение на 2015 година Това се дължи на нови функционалности, например възможността за онлайн разплащания в действително време в локална валута, пише още The Banker.

Освен Райфайзенбанк (България) влиятелна премия взе и  Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ), която стана „ Банка на годината “ в Централна и Източна Европа. Това е десетото отличие от списанието, което РБИ печели. Дъщерната банка на Райфайзен в Беларус бе избрана за „ Банка на годината “ 2017 в страната.

Церемонията по награждаването се организира в Лондон. Наградата на РБИ получи Мартин Грюл , основен финансов шеф на РБИ. От страна на Райфайзенбанк, премията взе Мартин Питлик , член на УС и Изпълнителен шеф на Райфайзенбанк (България).

" Освен Австрия, Централна и Източна Европа също е вътрешен пазар за РБИ. Тази премия е самопризнание за бизнес триумфа ни, положителната стратегическа ориентировка и мощната ни пазарна позиция, - разяснява основният изпълнителен шеф на РБИ Йохан Щробл . - Тези пазари се развиват добре и доста клиенти имат проекти за напредък. РБИ ги поддържа посредством финансиране и необятно портфолио от първокласни артикули и консултантски услуги. Банката работи по голям брой планове за цифровизация, защото това е опция да бъдем още по-ефективни и потребителски насочени. "

„ Фактът, че за втора поредна година печелим една от най-престижните награди във финансовия свят е огромно самопризнание за напъните ни Райфайзенбанк да бъде една от водещите банки в страната във връзка с потребителско прекарване, нововъведенията и успеваемостта ”, коментира  Оливер Рьогл .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР