Преставяме Ви съвместно изявление на председателя на Европейския съвет, председателя

...
Преставяме Ви съвместно изявление на председателя на Европейския съвет, председателя
Коментари Харесай

ЕС осъди продължаващата руска агресия в Украйна

Преставяме Ви взаимно изказване на ръководителя на Европейския съвет, ръководителя на Европейската комисия и ръководителя на Европейския парламент, публикувано във връзка втоарата годишнина на непровкираната съветска експанзия против Украйна. 

Отбелязваме трагична годишнина - тази на пълномащабната нападателна война на Русия против Украйна в очевидно нарушаване на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации. Две години принуждение, грубост, гнет и заличаване. Никога не ще забравим първичния потрес от нападението — ужаса на събитията в Бородянка, Буча, Мариупол.

И въпреки всичко, макар продължаващите жестокости и премеждия, породени в цялата страна, Украйна твърдо устоява . Героичният украински народ показва религия и решителност да пази родината си и да се бори за своята независимост и нашите общи европейски полезности.

Европейският съюз постоянно ще поддържа независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите ѝ граници . Незаконното анексиране на Крим и Севастопол преди 10 години бележи началото на продължаващата експанзия на Русия против Украйна.

Русия и нейното управление носят цялата отговорност за тази война и нейните последствия в международен мащаб, както и за осъществените тежки закононарушения. Запазваме решимостта си да ги държим виновни, в това число за закононарушението експанзия.

Всеки ден Украйна е изправена пред непрекъснатите брутални и безразборни набези на своя агресор. Повече от всеки път оставаме единни и правилни на обещанието си да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. За да надделеят народът на Украйна, мирът и сигурността в Европа и учреденият на правила интернационален ред.

Европейският съюз ще продължи своята мощна и непоколебима политическа, военна, финансова, икономическа, дипломатическа и филантропична поддръжка, с цел да помогне на Украйна да се отбрани, да отбрани своя народ, градове и сериозна инфраструктура, да възвърне териториалната си целокупност, да върне хилядите депортирани деца и да постави завършек на войната.

и ще ѝ помогне по пътя ѝ към участие. Бъдещето на Украйна е в Европейския съюз. Той ще продължи да дава на Украйна постоянна и предвидима финансова поддръжка. за интервала 2024—2027 година ще помогне на Украйна да посрещне непосредствените си потребности, да възвърне стопанската система и обществото си, да модернизира институциите си и да консолидира демокрацията и правилата на правовата страна.

Ще продължим да посрещаме неотложните военни и отбранителни потребности на Украйна,. Предприехме невиждани дейности на нивото на Европейски Съюз за и ще продължим да усилваме потенциала й, което ще ни разреши да засилим военната си поддръжка и съдействие с Украйна, като в същото време укрепим нашата отбранителна подготвеност и европейски суверенитет. Работим и по бъдещи задължения в региона на сигурността, които ще оказват помощ на Украйна да се отбрани, да се опълчи на напъните за дестабилизиране и да възпре актовете на експанзия в бъдеще. 

Русия и нейните водачи ще заплащат възходящата цена за своите дейности. Заедно с сътрудниците ни, във войната и оставаме подготвени да увеличим натиска върху нея, с цел да понижим способността й да води война. Предприехме и първите съответни стъпки за в поддръжка на Украйна. Ще продължим целенасочените си дейности за по-нататъшно уединяване на Русия на интернационалната сцена.

Подкрепяме, учреден на правилата на Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право, както и всички старания за международна среща на върха за мира с допустимо най-широка интернационална поддръжка.
 Байдън разгласи нови огромни наказания против Русия поради Украйна и Навални Обновена
Байдън разгласи нови огромни наказания против Русия поради Украйна и Навални

Съединени американски щати удрят картите Mir, както и основни предприятия

Днес знамената ни ще се веят едно до друго като знак на нашата взаимност, ангажираност и увереност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР