Престъпни банди поеха контрола над основните затвори в Еквадор, което

...
Престъпни банди поеха контрола над основните затвори в Еквадор, което
Коментари Харесай

ВИП стаи и джакузита: Как живеят затворниците в Еквадор

П рестъпни банди поеха контрола над главните затвори в Еквадор, което докара до кланета и корупция.

Това споделя кореспондентът на Voice of America (VOA), Нестор Агилера в своя репортаж от Кито.        

Ето какво са разкрили въоръжените сили и полицията в пандизите за малко повече от месец: разрушени порти, прозорци и стени с дупки от патрони. Ножове и огнестрелни оръжия, отпадък на всички места... стаи за ВИП пандизчии и джакузита. Неотдавнашните открития в районния затвор в Котопакси, Еквадор, демонстрират продължителна затворническа рецесия, която се усеща мощно от 2018 г. 

Най-малко 669 души са били убити в пандизите през 2023 година, когато е почнало несъразмерното принуждение в тези институции. 

Най-много принуждение се записва в еквадорските затвори, ситуирани в Гуаякил, Куенка и Латакунга, в андската провинция Котопакси. 

" Тези времена бяха несигурни, тъй като не знаеш, какво ще се случи, кой човек може да пристигна и да те нападне “, споделя пандизчия.  

Реформа в пандизите стартира на 11 януари, това разгласи президента Даниел Нобоа по време на представянето на плановете на два мегазатвора, сходни на салвадорския модел. 

“Това няма да проработи, в случай че не правим обстоен надзор в границите на личния състав на затворническата система “, счита Ренато Ривера, който работи като координатор за Обсерваторията за проведена престъпност. 

В този подтекст военните и полицейските дейности също оставят подозрения: Комитетът за отбрана на правата на индивида в Гуаякил на няколко пъти осъди ексцесии от униформени, което добавя въпросите на родственици на пандизчии за опцията за същинска рехабилитация в съществуващите 35 пандиза. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР