Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков подчерта, че

...
Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков подчерта, че
Коментари Харесай

Песков: Русия не съжалява, че прие Херсонска област в състава си

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков акцентира, че Кремъл не съжалява за приемането на Херсонска област в състава на страната, оповестяват съветски медии.

„ Херсонска област е закрепена със закон като индивид на Руската федерация, това не може да бъде променено “, сподели още Песков.

Песков не разяснява решението на военните да изтеглят съветските войски в Херсонска област на левия бряг на Днепър, пренасочвайки всички въпроси по този въпрос към съветското министерство на защитата.

„ Нямам какво да прибавя, няма какво да кажа по тази тематика, тук за някакви разширени мнения, апелирам, свържете се с Министерството на защитата “, сподели представителят на Кремъл пред кореспонденти. Той напомни, че изтеглянето на войските е препоръчано от командващия групировката в зоната за специфична военна интервенция Сергей Суровикин, решението е взето от министъра на защитата Сергей Шойгу.

„ Моля да се свържете с Министерството на защитата, няма какво да кажем по тази тематика “, повтори Песков. Той добави, че решението " се отнася до хода на специфична военна интервенция ", тъй че не може да го разяснява.

Песков не разяснява думите на специалисти за обстановката към Херсон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР