Прессекретарят на предизборния щаб на Владимир Путин Андрей Кондрашов оцени

...
Прессекретарят на предизборния щаб на Владимир Путин Андрей Кондрашов оцени
Коментари Харесай

От щаба на Путин коментираха първите изборни резултати и благодариха на Великобритания за високата избирателна активност

Прессекретарят на предизборния щаб на Владимир Путин Андрей Кондрашов оцени високо първите резултати от президентските избори, които подсигуряват нов мандат на настоящия държавен глава.

„ Прекрасни числа, в действителност прелестни. Забележителни числа, макар че не сме си поставяли някакви цели”, разяснява Кондрашов.

Кондрашов благодари на Англия за високата изборна интензивност на вота. „ Готвехме се интензивността на изборите да бъде малко над 50%. Сега цифрата е повече, в сравнение с чакахме – с 8—9%. За това би трябвало да кажем „ благодаря” на Англия. Защото за следващ път те не регистрираха съветския нрав. Защото всякога, когато Русия е упреквана в нещо без доказателства, когато ни заплашват със наказания, всичко, което прави съветският народ, е да се сплотява към центъра на силата”, сподели още той.

По данни на Централната изборна комисия при 30% обработени бюлетини, Путин води със 73,11%.На второ място е претендентът от КПРФ Павел Грудинин с 14,96%, на трето – водачът на ЛДПР Владимир Жириновски с 6,73%, на четвърто - Ксения Собчак с 1,39%.

Вече е известно, че Путин е получил мощна поддръжка от гласоподавателите в Крим, Севастопол и Чечня. Там броят на хората, дали своят вот на него, надвишава 90%.

ПРЕВОД: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР