Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в петък, че Русия

...
Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в петък, че Русия
Коментари Харесай

Русия приветства предложението на Джо Байдън за удължаване на договора Нов СТАРТ

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в петък, че Русия приветства неотдавнашното предложение на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на удължение на контракта с Русия за ограничение на стратегическите настъпателни оръжия, прочут като Нов СТАРТ, който би трябвало да изтече на 5 февруари.

Песков повтори, че Русия ще одобри продължаването на контракта, само че към момента чака да види детайлности на американското предложение.

Вчера новият жител на Белият дом удостовери, че Вашингтон желае да удължи съглашението с Москва с пет години до февруари 2026 година

Администрацията на предходния президент Доналд Тръмп се опитваше да наложи условия за вероятно възобновяване на това съглашение - нещо, което беше отхвърлено от страна на Москва.

Договорът Нов СТАРТ беше подписан през април 2010 година от някогашните президенти Барак Обама и Дмитрий Медведев и влезе в действие през февруари идната година. Съгласно договорката и двете страни могат да разполагат когато и да е с до 1 550 разгърнати нуклеарни бойни глави.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР