Преспанският договор не може да се приложи изцяло, ако Северна

...
Преспанският договор не може да се приложи изцяло, ако Северна
Коментари Харесай

Никола Димитров: Договорът от Преспа не може да се приложи, ако няма преговори с ЕС

Преспанският контракт не може да се приложи напълно, в случай че Северна Македония не стартира договаряния с Европейски Съюз, съобщи министърът на външните работи на Северна Македония Никола Димитров пред парламентарната комисия по европейските въпроси, оповестява Радио Свободна Европа, представена от Българска телеграфна агенция.

В Преспанския контракт цялостното използване на нашите отговорности е обвързано с присъединителния развой към Европейски Съюз, уточни Димитров.

Димитров съобщи също, че Франция не оспорва смисъла на европейската вероятност на Западните Балкани, само че има и законни терзания, тъй като е належащо присъединителният развой да се усъвършенства.

Депутаттие от ВМРО-ДПМНЕ напуснаха комисията преди да стартира полемиката. Според депутата от опозиционната партия Антонио Милошоски причина за тяхното безучастие в полемиката е, че вместо да подадат оставка и да поемат морална отговорност, министър Димитров и вицепремиерът по европейските въпроси Буяр Османи ще дадат манипулативни пояснения, само че няма да се откажат от постовете си. Милошоски прикани министрите да се извърнат пред комисията за външни работи, която е ръководена от него, в случай че желаят действителна полемика, причини, рецензия и същински въпроси.

Буяр Османи посочи, че страната е заслужила да стартира договаряния и никой в Европейски Съюз не е оспорил, че нужните промени са осъществени. За да няма алтернативи, невъзможността на Европейския съвет да оформи консенсус и да поддържа нашия триумф е неправда и историческа неточност на Европейски Съюз, съобщи Османи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР