Пресните билки са едни от онези трудни продукти за закупуване,

...
Пресните билки са едни от онези трудни продукти за закупуване,
Коментари Харесай

Как да съхранявате пресните билки по-дълго?

Пресните билки са едни от тези сложни артикули за закупуване, защото общоприетото количество, което продават, е съвсем постоянно доста по-голямо, в сравнение с е належащо за дадена рецепта.

Така част от тях съвсем постоянно се скапва. А това, несъмнено, е извънредно неприятно. Дори единствено един ден в хладилника може да накара свежите билки и подправки да се провиснал, потъмнеят, обезцветят и даже да се скапват.

По тази причина вие сигурно можете да отглеждате лични билки или просто да намерите метод да избегнете развалянето им, като съхранявате подправките вярно, тъй че да устоят допустимо най-дълго. За да извършите това, би трябвало да ги разделите на две огромни категории и да потърсите оптималния способ за предпазване на подправките, който подхожда на всеки вид.

Меки и твърди билки

Различаваме двата вида билки по тяхната текстура. Розмаринът е образец за " твърда " билка, до момента в който магданозът ще се класифицира като " мека ". Можете да решите сами, като погледнете стъблата. Зеленото, нежно стъбълце ги слага в категорията " меки ", до момента в който кафявото, дървесното или дебело стълба ги прави " твърди ".

 свеж босилек

Меки билки: магданоз, кориандър, копър, мента, босилек.

Твърди билки: розмарин, мащерка, култивиран чай, чубрица, див лук.

Най-добрият метод за измиване на пресни билки:

Вместо да държите пресните билки под крана с течаща вода, която може да повреди листата и да откъсне деликатните стъбла, напълнете огромна купа с хладка вода, натопете билките си и деликатно ги разклатете наляво-надясно.

Най-добрият метод за сушене на пресни билки:

След измиването им стигаме до изсушаването на билките - тази стъпка е значима, защото съхраняването на мокри, капещи билки във вашия ледник не е метод да останат свежи. Затова поставете кухненска хартия, вземете мокрите билки от водата, позволявайки на непотребната вода да се отцеди, по-късно ги сложете на хартията. Покрийте с втора хартия и леко натиснете билките. Няма да ги изсушите на 100%, само че не ви и би трябвало. Вашите пресни билки би трябвало да са леко влажни, само че не и мокри.

Как да съхранявате пресни билки

И в този момент стигаме до двата метода за предпазване - един за меки билки и един за твърди. Меките билки ги запазвайте в буркани с вода в хладилника. Обикновен стъклен буркан ще ви свърши работа. Напълнете буркана до половината с вода. Съберете билките в купчина и ги поставете в буркана.

 запазване на пресни подправки

Ако стъблата са доста меки, билките могат да се провиснал малко, вместо да стоят изправени, което е добре, стига краищата на стъблата да са във водата. След това вземете пластмасова торбичка и покрийте цялата горна част, тъй че билките да са изцяло затворени. Закрепете торбичката с гумена лента и прехвърлете буркана в хладилника, където билките ви ще се държат в продължение на две до три седмици.

За твърдите билки е още по-лесно. Това е по този начин, тъй като най-хубавият метод за запазване на твърдите билки във влажна хартиена забрадка в пластмасова торбичка, която може да се затваря още веднъж в хладилника. И защото те към този момент са на влажна хартиена забрадка, всичко, което би трябвало да извършите, е да ги навиете деликатно.

Ако хартиените кърпи са прекомерно мокри можете да употребявате нови. Но в случай че употребявате нови, напръскайте ги с вода, защото сухите хартиени кърпи няма да ви свършат работа. След това ги в чантата и без да я запечатате, прехвърлете в хладилника. Съхранени по този метод, твърдите ви билки ще са годни две до три седмици.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР