Пресните, ароматни билки са един от любимите ни начини да

...
Пресните, ароматни билки са един от любимите ни начини да
Коментари Харесай

Подправките, които лесно може да отглеждате вкъщи

Пресните, ароматни билки са един от обичаните ни способи да прибавим усет и многообразие към съвсем всичко, което подготвяме. Ако желаете да се наслаждавате целогодишно на пресни билки, които да добавяте в ястията, десертите и коктейлите си, най-хубавият метод да го постигнете е като си ги отглеждате у дома.
Нашето малко управление ще ви покаже кои са най-хубавите билки, които може да отглеждате у дома и по какъв начин да се грижите за тях.
Босилек
Може да се наслаждавате на тази лятна билка и отвън сезона и, в случай че се грижите за нея по верен метод. Дръжте я на топло място в дома си, където ще получи допустимо най-вече слънчева светлина - нужни са най-малко осем часа всеки ден, с цел да пораства и цъфти.
Когато вашето растение е с височина от четири до шест инча, откъснете върховете за напредък, с цел да насърчите по-пълния, по-гъст напредък, след което използвайте листата в обичаните си предписания.
Магданоз
Както плосколистният, по този начин и къдравият магданоз могат да бъдат приспособени за развъждане на закрито. Изберете безоблачен перваз на прозореца, в идеалния случай с ревю към юг или запад и не забравяйте да въртите саксията на всеки няколко дни, тъй че растението да пораства отмерено. Поддържайте почвата отмерено влажна и събирайте стръкове, в случай че е належащо.
Мащерка
Тази издръжлива билка е лесна за развъждане на закрито през есента и зимата, а по-късно би трябвало да се върне навън, щом стартира да се затопля.
Мащерката се нуждае от място, което получава няколко часа слънце всеки ден. Използвайте билката, с цел да добавите тревиста, дървесна нотка към всевъзможни предписания, от коктейли до печено пиле.
Лавандула
Друга лесна за развъждане, дървесна билка, ароматната лавандула е чудесно допълнение към вашата закрита билкова градина.
Дайте на растението допустимо най-вече ярка, директна слънчева светлина и в случай че растението стартира да наподобява дълго и фино, това е знак, че не получава задоволително светлина. Оставете растението да изсъхне малко сред поливанията.
Розмарин
Независимо дали сте донесли тази издръжлива, ароматна билка от градината или сте я закупили като сладко мини дърво, можете да отглеждате розмарин на закрито през зимата.
Ярко, слънчево място с шест до осем часа светлина дневно е идеално. Оставете горната част на почвата да изсъхне преди да я полеете още веднъж.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР