Пресни или сушени, билките могат да добавят вкус, цвят и

...
Пресни или сушени, билките могат да добавят вкус, цвят и
Коментари Харесай

Как да готвите с пресни и сушени подправки

Пресни или сушени, билките могат да прибавят усет, цвят и мирис към всяко ядене и неотложно да го повдигнат от елементарна гозба до съвършена детонация от усети. Когато готвите с билки, има общо предписание, което би трябвало да имате поради съотношението сред пресни и сухи подправки.
Сушените такива постоянно са по-мощни и съсредоточени от пресните подправки, по тази причина имате потребност от по-малко. Това значи, че в случай че в дадена рецепта имате една супена лъжица от дадена фалшификация, в случай че употребявате сушена такава – сложете единствено 1 чаена лъжичка.
 Какъв е срокът на валидност на другите подправки Какъв е срокът на валидност на другите подправки
Могат ли сухите билки и подправките да се скапват и би трябвало ли да бъдат изхвърлени? Както при всички останали храни, и при подправките...
Розмарин
Клончетата от тази средиземноморска билка са известни със своя дървесен мирис и са вкусни, когато се употребяват върху меса, изключително на барбекю. Всъщност, техният мирис е толкоз прелъстителен, че можете да държите клонки розмарин върху горящи въглища на вашето барбекю, с цел да „ декорирате “ месото с отличителния усет.

Дафинов лист
 Каква е разликата сред хартия за печене и пергамент? Каква е разликата сред хартия за печене и пергамент?
Сигурно сте виждали разнообразни предписания за „ сирене в пергамент ” или пък инструкциите са били да поставите хартия за печене вър...
Дафиновите листа постоянно се употребяват цели в супи, яхнии и сосове. Те имат мрачен, флорален мирис и би трябвало да се употребяват спестовно, защото усетът им е много мощен. Някои от обичаните ни предписания, включващи дафинови листа, са кисело зеле и яхния с грах.
Готвене с босилек
Пресният босилек е доста известен в италианската кухня. Той е съществена съставна част на пестото и постоянно се употребява за прибавяне на пресен усет към ястия, вариращи от сосове до риба.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР