Преслава Петкова бе избрана за председател на Камарата на следователите

...
Преслава Петкова бе избрана за председател на Камарата на следователите
Коментари Харесай

Избраха Преслава Петкова за председател Камарата на следователите в България

Преслава Петкова бе определена за ръководител на Камарата на следователите в България (КСБ) по време на Общо заседание, което се организира на 21 октомври в с. Арбанаси, област Велико Търново. 

В поддръжка на кандидатурата на следовател Петкова гласоподаваха 158 от 173 членове, взели участие във вота.

Новият ръководител на КСБ благодари на сътрудниците си за доверието и уточни, че осъзнава огромната отговорност, която ѝ е делегирана, както и значимостта всички членове на сдружението да са единни и дружно да вземат решение въпросите и проблемите, които срещат следователите в работата си. „ Камара на следователите в България не е ръководителят, не е и Управителният ѝ съвет. Това сме всички ние, които дружно да работим в името на професионалната колегия и одобряване престижа на следователите “, обърна се тя към сътрудниците си. 

Преслава Петкова е приключила Езикова гимназия с британски и немски език, а след това компетентност „ Право “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Придобила е и спомагателна подготовка по Международни връзки – „ Сътрудник в интернационален отдел “ в СУ ”Св. Климент Охридски ”.

Петкова има над 22 години юридически стаж, от които 18 години в правосъдната система. Професионалният ѝ път стартира през 2001 година като юрист в Министерство на околната среда и водите. През 2005 година след осъществяване на конкурс е назначена на служба „ младши следовател “. В интервала 2007-2018 година работи като следовател в Столична следствена работа и в Следствения отдел към Софийска градска прокуратура.

От 2018 година до 2022 година е следовател в Следствения отдел на Специализираната прокуратура, а след закриването й е следовател в СО-СГП и е командирована в Национална следствена. 

Петкова пожела на сътрудниците си ползотворна взаимна активност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР