Пресконференцията с участието на съпругите на българските моряци от кораба

...
Пресконференцията с участието на съпругите на българските моряци от кораба
Коментари Харесай

Българският кораб Царевна все още е блокиран на пристанището в Мариупол


Пресконференцията с присъединяване на съпругите на българските моряци от кораба „ Царевна “ ще се организира от 10:00 ч. в неделя (27.03.), в офиса на партия „ Възраждане “ във Варна на бул. „ Цар Освободител “ 36, оповестяват от БНР.

Припомняме, че българският транспортен съд „ Царевна “, който е благосъстоятелност на българската компания „ Шипман “, със седалище в град Варна, с екипаж от 19 български моряци на борда, е блокиран от 24 февруари на пристанището в украинския град Мариупол. Руската страна, като участник във военния спор в Украйна, е съгласна да освободи българския транспортен съд, с цел да могат сънародниците ни да се приберат в родината ни.
Украинската страна отхвърля да освободи българският транспортен съд, оповестяват от „ Възраждане “. Въпросът е насочен към външния министър Надежда Генчовска, която е осведомена с проблема. Лично ръководителят на партията, Костадин Костадинов е срещнал и премиера Кирил Петков. Политическа партия "Възраждане " упорства българската страна да предприеме незабавни дейности за освобождението на кораба.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР