Пресконференцията продължи около 10 минути. Представянето не отстъпваше по интерес

...
Пресконференцията продължи около 10 минути. Представянето не отстъпваше по интерес
Коментари Харесай

Любо, Любо! или по колко труден път тръгва Пенев

Пресконференцията продължи към 10 минути. Представянето не отстъпваше по интерес на това с Марселино, който пое първия тим на Валенсия седмици по-рано. Техническият шеф Хосе Рамон Алесанко, който преди време бе капитан на първия дриймтим на Барселона на Кройф, въпреки да не играеше постоянно, седеше вляво на индивида в центъра на вниманието.

" Няма какво да кажа за статистиките и визитката му, той е прочут на всички тук. Дами и господа, новият треньор на Валенсия Местая - Любо Пенев. "

 Снимка 304932
Източник:

Така вкара в брифинга медийният човек от клуба.

Пенев, с типичната му самоуверена усмивка, предложения за въпроси. Отговаряше на отличен испански, като човек, чиято орис във футбола е вовек обвързвана с тази страна.

Все отново това е Любо - индивидът със 101 гола за Валенсия, трансформирал се в паметна персона и капитан едвам на 23 години, а идваше от комунистическа България.

226 мача, 101 гола. Това са статистиките, като 67 от попаденията са в Примера. Пенев с номер 9 на гърба, с лъскавите коли, с които обикаляше улиците на Валенсия, с излъчването на водач, плейбой и суперзвезда, тогава плени стадион " Луис Казанова ", както се споделяше арената, която през днешния ден знаем като " Местая ".

 Снимка 304935
Източник:

Вестниците в района го посрещнаха с големи заглавия " Любо, Любо! ". За съпоставяне, идването на Марселино бе признато с " Новата вяра " и надалеч по-скромно като размер на текстовете и фотоси отразяване.

Пътят на деветката по-късно мина през всичко. Битката с най-гадната болест, извоювана. Триумфът с Атлетико в шампионата и за купата, с 22 гола в този паметен сезон от 1995-96 година

Критиките, стигнали надалеч отвън точката на нормалност след Евро 96 у нас.

Завръщането в ЦСКА, президентският пост, треньорската кариера.

Днес Любо е на 50, а това, което стартира, е следващият преход през бодлив сектор. " Това е първата ми работа в Испания, само че знам, че мога да съумея. Работа, работа, работа. Това желая. Целта е да се изградят оптимален брой играчи за първия тим на Валенсия, а с треньора Марселино ще имаме доста солидна връзка. "

 Снимка 304930
Източник:

Валенсия Местая е третодивизионен тим, филиал на този от " Местая ". Играе на 4-хилядното стадионче в Патерна, предградие. Миналият сезон бе най-успешният от 6 години, като третото място в Сегунда В прати състава на плейофи за влизане във Втора лига. Но бяха изгубен и треньорът Куро Торес пое към Лорка.

Той подвигна високо стандартите. По негово време към първия отбор потеглиха Хосе Гая, Карлос Солер, Тони Лато, Робер Ибанес и сензацията Нандо Гарсия, които в този момент са в първия отбор и се готвят за сезона.

Тоест - летвата е сложена на сериозна височина.

Пенев би трябвало да надгради върху работата на Торес, има в състава 4-5 млади перли от юношеските обединения, само че няма да е елементарно.

От Валенсия Местая в никакъв случай не се е желало да играе наложително в Сегунда. Не е било цел. Но Любо не знае друго, с изключение на победа.

" Искам да спечелим колкото може повече мачове, само че най-важното е приемствеността с първия отбор ", сподели българинът.

Той не крие, че задачите му в Испания са надалеч по-високи от дубъла на Валенсия, само че желае да измине дистанцията " малко по-малко ", както отново самичък сподели и сподели с присъщите си описателни жестове на конференцията при представянето.

Статистиката приказва, че Валенсия Местая не е тъкмо трамплин за огромни треньори, които след това покоряват света.

 Снимка 304931
Източник:

От 1994-а, когато става филиал на Валенсия, отборът е воден от: Хосе Балагер Берха, Сесар Ферандо, Мигел Анхел Тена, Луис Санчес Дуке, Оскар Фернандес, Висенте Мир, Серхио Вентоса, Пако Лопес, Нико Естевес и Куро Торес.

Не може да се каже, че са станали топ треньори из Примера, нали? Даже, с цел да сме по-точни, единствено двама от тях - Естевес и Фернандес, са водили първия отбор на Валенсия. Общо за два месеца като краткотрайни наставници.

С две думи - Пенев потегля по сложен път, само че началото в никакъв случай не е елементарно, нали? А и кой във футбола ни е по-добър образец, че трудностите са за това, да бъдат преодолявани.

Едно е несъмнено. В Испания тогавашният номер 9 няма да има потребност да се занимава с футболисти, на които не може да изясни по какъв начин да " не скачат надолу ". И какво е режим, ред и дисциплинираност. Това бе огромният му проблем у нас.

 Снимка 304934
Източник:

Любо, с неговите разбирания, е доста повече вкъщи си там, в сравнение с тук. Поне във футболно отношение.

Останалото е въпрос на малко шанс, самообладание и време. Във футбола в наши дни от време на време не получаваш нито едно от трите, само че в случай че събитията ги съберат дружно, кой знае какъв коктейл може да се получи...?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР