Пресконференция. Снимка: Левицата!“ С новия бюджет на Асен Василев виждаме

...
Пресконференция. Снимка: Левицата!“ С новия бюджет на Асен Василев виждаме
Коментари Харесай

Манолова: Бюджетът на Василев е десни цели с десни мерки

Пресконференция. Снимка: „ Левицата! “

„ С новия бюджет на Асен Василев виждаме по какъв начин десните ограничения гонят десни цели. И дясната цел, зад която застава ръководещото болшинство Петков-Борисов е 3% недостиг. “

Това разяснява Мая Манолова от лявото обединяване „ Левицата! “ по време на конференция. Според нея гоненето на тази цел в този момент няма да ни вкара в еврозоната и по думите ѝ е добре, че няма да я реализира. Но в гоненето на шоково понижаване на недостига се режат най-много обществени разноски. Този бюджет удря работещите хора и уязвимите и продължава да дава привилегии на огромните частни корпорации, твърди Манолова, давайки образци:

  • Минималната заплата няма да се трансформира. Работещите небогати ще не престават да мизерстват.
  • Необлагаем най-малко върху най-ниските приходи няма да има.
  • Увеличението на приходите за дребна част от работещите в обществения бранш е единствено с 10% и не може да покрие инфлацията нито за тази, нито за предходната година.
  • Парното ще се усили с 11%, тъй като се връща 20% Данък добавена стойност върху него, а енергийно бедните няма да получат никаква поддръжка, тъй като тяхното дефиниране и определянето на ограничения за поддръжка са последна грижа на това дясно-либерално ръководство.
  • Няма да има налог свръхпечалба даже за картелираните браншове. Банките осъществиха 60% растеж на облагата за предходната година и досега за тази към този момент гонят подобен %.
  • Ще бъде конфискуван целият дял единствено че единствено на държавните предприятия.
  • Инвестициите, в това число за инфраструктура или тези за общините, ще бъдат оптимално орязани.

„ С други думи животът на хората няма да се усъвършенства за преследването на имагинерната цел от 3% недостиг “ , заключи Манолова.

Бившият кандидат за кметския стол в столицата разяснява и издигането на Васил Терзиев за претендент за кмет от страна на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “. Според нея на фона на лъскаво и скъпо събитие са показали хубави и лъскави обещания, само че нито дума за Фандъкова, Борисов и ГЕРБ. По думите ѝ това значи, че тази скрита „ некоалиция “ с изключение на на национално равнище ще се мултиплицира и на актуалните локални избори.

„ Сглобката на национално равнище ще се придвижи и на актуалната предизборна акция. Така че да се стягаме от „ Левицата “, тъй като това, което ни чака е мултиплициране на порочния народен модел и в българските общини “, предвижда тя.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР