Препоръките към хората на диета обикновено са да намалят количествата

...
Препоръките към хората на диета обикновено са да намалят количествата
Коментари Харесай

Макароните помагат за отслабване

Препоръките към хората на диета нормално са да понижат количествата на въглехидратите в храната си. Канадски учени обаче откриха, че макаронените произведения оказват помощ за намаляване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако човек яде три порции от тази съществена италианска храна седмично, ще отслабне половин кг за 12 седмици, настояват лекари от болничното заведение „ Сейнт Майкъл “ в Торонто, заяви в. „ Дейли мейл “.

За разлика от множеството въглехидрати,  макаронените произведения имат невисок гликемичен показател и по тази причина не провокират внезапни промени в кръвната захар. От предходни проучвания е известно, че храните с невисок гликемичен показател засищат повече. С тях гладът настава по-късно и по тази причина оказват помощ да бъде стеснен приемът на калории. 

„ Като претегляме данните, можем да кажем решително, че пастата няма нездравословен резултат за тежестта, когато се употребява в границите на здравословен хранителен режим “, сподели ръководителят на проучването доктор Джон Сивънпайпър. 

Канадските учени са анализирали данните за 2448 души от 29 проучвания, сравняващи резултата от макаронените произведения по отношение на другите въглехидрати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР