Препоръчвам на всеки депутат, на когото му се поиска имунитетът,

...
Препоръчвам на всеки депутат, на когото му се поиска имунитетът,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Препоръчвам на всеки да си дава имунитета

Препоръчвам на всеки народен представител, на който му се изиска имунитетът, да го дава самичък, сподели за Българска телеграфна агенция съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Според Петков при такива случаи в Народното събрание би трябвало да се прави комисия, която да проверява. Да внимаваме прокуратурата да не се употребява като политическа бухалка, прикани той.

Вчера Софийската градска прокуратура заяви, че е предложила на основния прокурор да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Делян Добрев, народен представител в 49-ия парламент от ГЕРБ.

Кирил Петков напомни случая с претенции имунитет на депутата от " Продължаваме промяната " Радостин Василев.

" Той беше " ударен " от прокуратурата не поради каквото и да е закононарушение, а действително тъй като беше неуместен. Политическата бухалка на прокуратурата го удари. В нашата парламентарна група ние казахме, че няма да позволим прокуратурата да прави каквото си желае с нашите депутати и да ги употребява за политически цели.

" Казахме, че ще го подкрепим и няма да гласуваме " за " махането на имунитета му. След това видяхме, че в европейската политика се прави комисия, която проверява би трябвало ли да се подвига имунитета или не и това е най-обективният метод ", изясни Кирил Петков.

И добави:

" Радостин Василев нямаше от какво да се тормози и самичък си даде имунитета, това е точният модел, който би трябвало да се вкара за всеки един. С други думи, аз съм ок да се направи комисия, да внимаваме прокуратурата да не се употребява като политическа бухалка. Аз персонално приканвам всеки, който не се опасява, да си дава имунитета самичък ".

Прокуратурата сега играе като политически индивид, не би трябвало да разрешаваме прокуратурата да удря, който си желае, когато си желае, без да сме сигурни, че има действителен смисъл за това, означи Петков.

Според него обстановката е такава, че очевидно може " Продължаваме промяната " и ГЕРБ дружно да работят за провеждането на правосъдната промяна.

В петък ще гласуваме първа стъпка от правосъдната промяна - основният прокурор да бъде следен, да има следствие, напомни Кирил Петков.

Кирил Петков се включи нощес в София в шествието с искане за правосъдна промяна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР