Преподавателите в ямболското спортно училище „Пиер дьо Кубертен” не могат

...
Преподавателите в ямболското спортно училище „Пиер дьо Кубертен” не могат
Коментари Харесай

За учениците простреляли шофьор: добри хлапета

Преподавателите в ямболското спортно учебно заведение „ Пиер дьо Кубертен” не могат да си обяснят по какъв начин се е стигнало до случая, при който двама възпитаници простреляха таксиметров водач вечерта на 11 декември.

„ Симеон за мен е положително дете, първенец, първенец. Никога не ми е създавал проблем - нито на мен, нито на сътрудниците. Нито в часовете, нито след часовете. Последният ми диалог беше в понеделник. Никога по никакъв мотив не е имало нищо неприятно в това дете. Няма аргументи, заради които да се колебая в него”, разяснява пред Българска национална телевизия Диана Иванова, класен началник на задържания за опит за ликвидиране възпитаник.

„ Обгрижван е от родителите си, само че от време на време демонстрира несъобразителност по отношение на тях. И несъмнено това рефлектира в държанието му по отношение на нас, сътрудниците. Опитва да икономисва някои истини, до момента в който за тренировките е безрезервен. Не е проявявал експанзия по отношение на съучениците си”, показва за Костадин, другия арестуван, неговия класен началник Тодорка Димитрова.

„ Има нещо, което се е случило и се е пречупило някъде. Нямаше индикации за такова нещо. За мен е шокиращо и нямам пояснение. Гаранция ли е какво ще му сложат в питието в някое заведение?”, прибавя Ваня Борова, учител.

„ За мен момчетата са положителни хлапета. Коцето е по-палавият, само че чак толкоз - това е неуместно. Не бих предположил, че са способни на нещо такова. Костадин ми се обади от телефона на Симеон. Беше много изплашен. Вика ми, Бат Ачо, ела. Симеон е наръган. Моля ти се, ела. И му споделих да се обадят на полиция и кола за спешна помощ и че ще дойда. А аз звъннах на 112”, съобщи треньорът по бокс на двамата Ангел Димов.

Таксито било извикано от младежите, които са надлежно на 14 и 18 години, в ямболското село Дражево. По-големият от тях, който е и народен първенец по бокс, е стрелял по таксиметровия водач.

Учениците бяха привлечени като обвинени за въоръжен обир, съпроводен с опит за ликвидиране и по отношение на тях бе приложена мярка за неотклонение „ арестувана под стража” за 72 часа.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР