Преподаватели от Факултета по фармация и Медицинския колеж-Варна бяха на

...
Преподаватели от Факултета по фармация и Медицинския колеж-Варна бяха на
Коментари Харесай

Медицинският университет във Варна ще си сътрудничи с Университета в Порто

Преподаватели от Факултета по фармация и Медицинския колеж-Варна бяха на работно посещаване в Португалия по стратегия " Еразъм+ “ за съдействие и обмяна на опит. Посещението се осъществя по покана на Факултета по фармация в Университета в Порто.

По време на визитата бе разисквано бъдещото партньорство сред Медицинския университет във Варна и Университета в Порто. Една от вероятните научни области за взаимна работа е в направление " Храни и хранене “ в областта на установяване наличието на микроелементи и тежки метали в човешкия организъм и околната среда. Обсъдени бяха опциите за студентски и докторантски продан сред двата университета.

Факултетът по фармация на Университета в Порто е едно от най-старите и най-престижни висши учебни заведения по фармацевтични науки в Португалия. Основан е през 1921 година и е правоприемник на традициите на Фармацевтичното учебно заведение в Порто от 1836 година Обучението в Университета включва интегрирана магистърска степен по фармацевтични науки, профилирани курсове и магистърски степени в региона на фармацевтичната химия, клинични разбори, надзор на качеството, фармацевтична технология и клинична, аналитична и криминалистична токсикология, докторска степен по фармацевтични науки и докторски стратегии в партньорство с други висши образователни заведения.

Факултетът по фармация разполага с богата материална база от научни и образователни лаборатории, оборудвани с най-голям клас софтуерна инсталация, които отразяват високото качество на образование и научни проучвания в Университета в Порто.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР