Препирнята се разрази по време на изслушването на служебния министър

...
Препирнята се разрази по време на изслушването на служебния министър
Коментари Харесай

Грозен скандал между Кирил Ананиев и Асен Василев  в парламента


Препирнята се развихри по време на чуването на служебния министър на финансите Росица Велкова по отношение на положението на финансирането на недостига

Страстите в Народното събрание се нажежиха до алено. Искри прехвърчаха сред някогашните финансови министри Кирил Ананиев и Асен Василев.

По време на чуването на служебния министър на финансите Росица Велкова по отношение на положението на финансирането на недостига депутатът от ГЕРБ взе думата и похвали предлагането на служебното държавно управление за " удължение на закона за бюджета ". Той в това време остро разкритикува предходния министър, т. е. Асен Василев за безразборното и безконтролно пилеене на публичните финанси.

Той изясни, че на мястото на служебния финансов министър – Росица Велкова, би постъпил по същия метод. А точно – би внесъл удължаващ закон за бюджета досега, в който България има постоянно държавно управление.

Според него Василев се пробва да хвърли виновността за недостига върху служебния министър.

Бившият министър на финансите се опита да трансферира на вас всичко, което разясняваме през днешния ден. Това са неговите политики, неговият бюджет. Вие сте ги остойностили годишно и сте ги съобразили с макроикономическата прогноза.

Въпросът за дълга освен това състояние и при тези политики всяка година ще се усилва с 16 милиарда лв., което значи за 3 години 48 милиарда лв..

Г-н Василев, като видях какъв сте икономист и по какъв начин си играехте с нагоре милиарди доходи, надолу милиарди разноски, ще ви съветвам да не се обаждате доста, тъй като създавате смях “, сподели още Ананиев.

По-късно Асен Василев излезе на трибуната, само че без да приказва за числа и сметки се заяде с Ананиев: Имам единствено един съвет към вас, вслушайте се в думите на Бойко Борисов от предходната седмица.

Както БЛИЦ писа тогава водачът на ГЕРБ се ядоса на съпартиеца си, че е коментирал чий мандат би подкрепила партията им за сформиране на държавно управление.

" Днес Ананиев се изпуснал. Казал, че би трябвало да подкрепим втория мандат. Така му пристигнало. На избрана възраст ерекцията и пикаенето не би трябвало да се изпуска. Мерете си приказките. Когато говорите нещо, обяснявайте за какво го вършиме ", ядоса се тогава Борисов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР