Препечатваме без редакция публикация от фейсбук страницата Има такава държава.Кои

...
Препечатваме без редакция публикация от фейсбук страницата Има такава държава.Кои
Коментари Харесай

Медийните опори на новата власт

Препечатваме без редакция обява от фейсбук страницата " Има такава страна ".

Кои са медийните опори на новата власт и президента Румен Радев? Тук изброяваме няколко, въз основа на изявления в обществените мрежи и директни усещания на създателите на тази страница.

1. Сайтът " Фрогнюз ", благосъстоятелност на журналиста Огнян Стефанов, лице с принадлежност към Държавна сигурност, разгласен за агент-явочник от Комисията по досиетата. Стефанов е и създател на анонимната страница " Опасните вести ", в която едното лоби в ДАНС воюваше с другото през 2008-2009 година Сайтът " Фрогнюз " минава за непосредствен до Цветан Василев и Васил Божков.

2. Сайтът " Е-вестник " на журналиста Иван Бакалов, някогашен съучастник на Моника Йосифова - Станишева. Бакалов гравитираше дълго време към партията на Слави Трифонов " ИТН " около близостта си със сценариста Иван Кулеков. Когато Има Такъв Народ се провали, внезапно зави в посока президентския план на Кирил Петков и Асен Василев.
свързани новини117000на 25.10.202178590на 19.10.2021
Иван Бакалов пишеше и текстовете във банкрутиралия язвителен вестник " Праспрес ".

3. Мартин Карбовски и уеб сайтът му " Лентата ". Карбовски е прочут като персоналния публицист и хроникьор на президентското семейство Десислава Радева - Румен Радев. Предполага се, че поддържа фейсбук страниците им.

4. Предаването на журналиста Веселин Дремджиев в телевизия ТВ1 . Дремджиев е някогашен сътрудник на комунистическите секрети служби Държавна сигурност, минал и през телевизия " България он еър ".

5. Българската секция на радио " Свободна Европа " в лицето на коментаторката Полина Паунова, която написа разбори и за медиите на Иво Прокопиев.

6. " Капитал ", " Дневник " в книжен и електронен вид. Собственост на олигарха Иво Прокопиев и жена му Галя, фамилна другарка на Десислава Радева.

7. Сайтът " Медиапул " на някогашната говорителка на Иван Костов - Стояна Георгиева.

8. Сайтът " Сега ", благосъстоятелност на газовия олигарх Сашо Дончев, ощетен директно от държавното управление на Бойко Борисов около премахването му от посредническата функционалност в доставките на гориво.

9. Сайтът " Бърд " на изгонените от " Бивол " публицисти Атанас Чобанов и Димитър Стоянов. Тази медия работи като пресцентър на Министерство на вътрешните работи и министър Бойко Рашков, получава документи и информация непосредствено от службите.

10. Кабелна телевизия " Евроком " в лицето на водещите Сашо Диков и Люба Кулезич. Диков е изключително непосредствен на избягалите олигарси Цветан Василев и Васил Божков, даже бе предявител на акциите на " Левски " от името на Черепа.

11. Сайтът " Факти.бг ".

12. Водещите от Нова телевизия Виктор Николаев и Мирослава Иванова.

13. Водещите от БТВ Светослав Иванов и брачната половинка му Вяра Деянова.

Общото в собствеността и финансирането на тези официози на новата власт е кръстоската сред олигарсите Васил Божков, Цветан Василев и Иво Прокопиев. В добавка - стимулирането с грантове от фондация " Америка за България ". При всички тях преобладаващо е позиционирането на президента Радев и неговото държавно управление като напълно позитивни персонажи, неналичието на рецензия към властта, дитирамбите в тяхна чест за сметка на обругаването на опозицията ГЕРБ и Движение за права и свободи, както и лобито на Корнелия Нинова в Българска социалистическа партия, което е във омраза с Радев.

Списъкът се добавя всекидневно.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР