Пренебрегват се и се поругават всички препоръки, забележки, предупреждения от

...
Пренебрегват се и се поругават всички препоръки, забележки, предупреждения от
Коментари Харесай

Шефката на СЕМ видя кроячна ножица и гол цар в лицето на управляващите

" Пренебрегват се и се поругават всички рекомендации, забележки, предизвестия от Европейската комисия по отношение на намесата на изпълнителната и на законодателната управляващи в работата на медиите и на регулатора. Не дръзвам да позволи, че хора с толкоз доста искания биха могли да са в незнание по отношение на това.

Би следвало тези хора да са пропити от концепциите на европейските свободи ". 

Това сподели в изявление пред ръководителят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова. 

На фона на вълна от рецензии - в това число от премиера Николай Денков, тя сподели, че регулаторът е задължен да влезе във функционалността си на органа, който стои зад правото и задачата на медиите е да отстояват истината и да я оповестяват: 

" Да не се позволява интервенция, да не се позволява флирт. Прелъстяването през годините не приключва добре нито за властта, нито за медиите. Трябва с всичката мощ на убедеността си в правотата на думите си публицистите да приказват ". 

В предаването " 12+3 " Момчилова увери, че СЕМ извършва отговорностите си коректно и при установено нарушаване се постановат наказания.

" Ние се избавихме от репутацията си на бухалка и се оказва, че диагностицирайки тежкия проблем за автоцензурата, за плахостта, за посивяването на говоренето, не с макетен нож, а с кроячна ножица ръководещите се опитват да нагодят медиите към своите потребности, към това голият цар да се наметне с заплаща на приятна медийна мъгла ". 

Тя разясни, че в момента СЕМ прави разбор по какъв начин в медиите се отразява тематиката с домашното принуждение.

" Фактите са чудовищни. Но ме тормози по какъв начин тази информация ще бъде използвана ".  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР