Премиерите на България, Румъния Гърция и сръбският президент обсъдиха конкретни

...
Премиерите на България, Румъния Гърция и сръбският президент обсъдиха конкретни
Коментари Харесай

След четиристранната среща в Белград: Какви цели договориха балканските лидери

Премиерите на България, Румъния Гърция и сръбският президент разискаха съответни транспортни и енергийни планове на среща в Белград. Даден беше старт на взаимен предприемчив комитет за издигане на обща кандидатура на четирите страни в Европейското състезание по футбол през 2028 година и на Мондиала през 2030 година Българският министър председател Бойко Борисов акцентира, че няма по-добро място от Европейския съюз и тези четиристранни срещи постоянно са в унисон с главната европейска политика за присъединение, развиване, разцвет, увеличение на Брутният вътрешен продукт и на приходите на популацията.

Специалните ни пратеници в Белград Ирина Цонева и Владимир Богдански с детайлностите.

 © Българска телеграфна агенция
Като хазаин на срещата сръбският президент Вучич благодари и на тримата водачи за поредната поддръжка, която страните им оказват за европейското бъдеще на Сърбия.
Александър Вучич, президент на Сърбия: Вярвам, че и за идващото румънско председателство европейската вероятност на всички страни от Западните Балкани ще бъде предпочитана тематика. Това ще докара до възстановяване на инфраструктурната ни и енергийна съгласуваност.
Българският министър председател Бойко Борисов акцентира, че автомагистралата София-Солун върви интензивно, до година и половина ще бъде подготвена и последната ни права от аутобана до сръбската граница, а до август следващата година ще бъде приключен и дребният тунел под Шипка.

Борисов изрази и вяра скоро да бъдат построени още два-три моста над Дунав с Румъния и да продължи построяването на взаимните енергийните планове с акцент върху терминала за полутечен газ до гръцкото пристанище Александруполис.
Бойко Борисов, министър председател на България: Трябва да се оказва помощ на Гърция. Трябва да се държим единни и дружно.
Бойко Борисов очерта и големия капацитет, който имат четирите страни на фона на това, че по думите му, Господ е отредил да обитават едно от най-красивите места на света от Дунава през Черно до Егейско море.
Бойко Борисов, министър председател на България: Европа и светът имат потребност от позитивни образци за мир и съгласие, с дипломация и с търпелив звук да се вземат решение проблемите, тъй като капацитетът и развиването ни са огромни.  Бойко Борисов в Белград: Ако нещо може да потопи Балканите, това е миграцията Бойко Борисов в Белград: Ако нещо може да потопи Балканите, това е миграцията
„ Благодарен съм на Алексис Ципрас за миграционния развой, тъй като в случай че нещо може да потопи Балканите, това е мигрантският развой “ - това съобщи на преско...

Румънският министър председател акцентира, че към този момент е контрактувана и двустранна среща на държавните управления на България и Румъния, на която да бъдат конкретизирани съответни планове.
Виорика Дънчила, министър-председател на Румъния: За Румъния поддръжката за Западните Балкани ще бъде също приоритет и ще продължим да слагаме тази тематика в дневния ред на Европейски Съюз. Надяваме се да предложим бъдеще за Европейски Съюз, близо до неговите жители.Алексис Ципрас, министър-председател на Гърция: Успяхме да създадем един тим, да си подаваме топката един на различен и да играем в отбрана на нашите четири страни като цяло. Вярвам, че нашите дейности ще доведат до гол. Ние желаеме да слагаме нашите условия и имаме вяра, че Балканите спомагат за непоклатимост и в района, само че и оттатък.
Искаме да дадем обръщение на оптимизъм, сподели още Ципрас и уточни, че и за четирите страни общата самодейност за Мондиала и Европейското по футбол носи нова символика.

Можем да успеем единствено в случай че играем дружно, а вярата е Балканите да имат водеща роля в тази игра разясниха и четиримата водачи.
 България подготвена да семейства Мондиал 2030 дружно с Гърция, Сърбия и Румъния България подготвена да семейства Мондиал 2030 дружно с Гърция, Сърбия и Румъния
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов организираха работна среща с министрите на спор...

Паралелно заседаваха през днешния ден и спортните министри на България Гърция Румъния и Сърбия дружно с президентите на футболните федерации.
Красен Кралев, министър на спорта: Инициативният комитет ще включва 16 индивида, по четирима от страна. Днес беше решено Гърция да бъде присъединена и към семейството на България, Румъния и Сърбия за Европейското състезание по волейбол за дами през 2021 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР