Премиерата на филма Блаженият на режисьора Станимир Трифонов, се състоя

...
Премиерата на филма Блаженият на режисьора Станимир Трифонов, се състоя
Коментари Харесай

Последният филм с Лорина Камбурова тръгна с аплодисменти за покойната актриса

Премиерата на кино лентата " Блаженият " на режисьора Станимир Трифонов, се състоя в петък вечер в препълнената зала " Европа " на Доходното здание в Русе. Лентата потегля по кината на 3 юни тази година.

Двете основни функции са поверени на дебютантите на огромен екран Александър Тонев и на починалата към този момент Лорина Камбурова. Това е последният български пълнометражен план с нейно присъединяване. Младата актриса и певица умря на 27 май предходната година. Затова и премиерата на кино лентата се състоя тъкмо година, откакто актрисата отлетя от този свят. В " Блаженият " вземат участие още Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Цветан Алексиев, Любен Чаталов, Николай Урумов и други.

" Настоях международната премиера на " Блаженият " да е в Русе, тъй като това е първият кино град в България. Второ, за документалните и за игралните си филми върша първа прожекция в градовете, в които сме снимали. Това е жест на признателност към хората. Трето, обичам да чувам душата си и знам, че би трябвало да дойда тук ", сподели Станимир Трифонов.



Най-новият филм на Станимир Трифонов е живописен взор към предишното през призмата на една надълбоко персонална история. Той дефинира " Блаженият " като психическа любовна драма.

Филмът е основан на книгата на Емил Андреев - " Боби Блажения и Другия американец ". Тя е по автентичен случай - през 1939 година в хотел " Солун " в Лом отсяда бъдещият американски президент Джон Ф. Кенеди.

Началото на фотосите на продукцията са сложени през 2018 година и протичат главно в Русе. Сценаристи на кино лентата са Емил Андреев и Боряна Милушева-Дукова. Оператор е Кирил Проданов, а музиката е на Георги Стрезов.



След края на прожекцията публиката приветства режисьора Станимир Трифонов. Той съобщи, че днешният ден е ярък, само че и печален, като публиката уважи с овации паметта на актрисата Лорина Камбурова и на русенеца Владимир Илиев - президент на Националната федерация на различното кино.

Трифонов разгласи, че работи по нов план - по книгата " Вечерна женитба " на проф. Иван Станков, с която писателят, преводач и учител по българска литература във Великотърновския университет е притежател на националната литературна премия " Елиас Канети " в Русе през предходната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР