Премиерата на биографичната книга Христо Пимпирев - антарктическият стопаджия събра

...
Премиерата на биографичната книга Христо Пимпирев - антарктическият стопаджия събра
Коментари Харесай

Проф. Христо Пимпирев представи биографичната си книга Антарктическият стопаджия

Премиерата на биографичната книга " Христо Пимпирев - антарктическият стопаджия " събра довечера всички другари, съратници, държавници и посланици, последвали фантазията един академик от България да стъпи на ледения континент. Въпреки известността на проф. Пимпирев, авторката Иглика Трифонова съумява да разкрие доста незнайни истории и обстоятелства от живота му. За книгата издателите споделят чувството, че тази биография е писана на път, на завет, в трюма на кораба, съпътства читателя от първата до последната страница.



Да се върнеш първоначално и да схванеш от какво е изработен един същински идеалист, герой, странник и академик, да надникнеш 35 години обратно и да видиш по какъв начин ентусиазмът надвива над невъобразимите компликации в трасирането на пътя до Антарктида - това не е просто биография, а същинско пътешестване на стоп с проф. Христо Пимпирев.

" Лесно се довери, всичко си описа, безусловно откровено и се получи нещо забавно ", сподели Иглика Трифонова - ръководител на Асоциацията на младите полярни откриватели.



" Аз доста се дърпах изобщо да излиза автобиографична моя книга, първо си споделих - доста ми е рано ", сподели проф. Христо Пимпирев.

Но след това и двамата осъзнават, че книгата идва таман на място и на време. Тя ще отмери началото на ново корабоплаване към ледения континент с равносметката от предишните експедиции и съвсем невероятно пътешестване на стоп до Антарктида.

" Трудно е, само че тъкмо по тази причина е забавно и по този начин предизвикването е по-голямо и адреналина също. И в действителност е по-силно прекарването ", споделя Иглика Трифонова.



" Ами да, другояче е елементарно да построиш една база, когато ти дойдат корабите с служащите, които смъкват всичко, с машини, до момента в който ние сме го правили ето с тези ръце, с моите сътрудници, с моите другари ", сподели още проф. Христо Пимпирев.

И премиерата през днешния ден събра всички тези другари, съидейници и полярници, създали допустима българската Антакртида.

" Ние излязохме на три океана - това са Атлантическия, Тихия и Южния океан ", сподели Соломон Паси - ръководител на Антарктическия клуб.



фотоси: БГНЕС

Българска национална телевизия: Има ли сложни тематики за него?
Иглика Трифонова: Ами имаше някои сложни тематики, но съгласи се в последна сметка да си каже всичко.
проф. Христо Пимпирев: За любовите ми, най-трудно.
Иглика Трифонова: Всичко си сподели.
проф. Христо Пимпирев: Защото, когато един човек е антарктически стопаджия и обикаля света не може да се размине без някои завършения.

И в този момент е подготвен към този момент за новото начало - за първи път със личен транспортен съд, мощна полярна стратегия, наедно с огромните в света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР