Премиерът в оставка Бойко Борисов директно заплаши в понеделник общините,

...
Премиерът в оставка Бойко Борисов директно заплаши в понеделник общините,
Коментари Харесай

Борисов заплаши да извади санирането от плана за възстановяване

Премиерът в оставка Бойко Борисов непосредствено заплаши в понеделник общините, че ще извади милиардите за сарниране от Плана за възобновяване на Европейски Съюз, в случай че Националното сдружението на общините в България не излезе с незабавна поддръжка за тази форма на енергийна успеваемост. По време на предизборната акция редица опозиционни обединения показаха, че Брюксел чака “зелени инвестиции” и цифровизация, само че не и стиропор в проекта на България.

Ултиматум

" Обръщам се към Сдружението на общините в България. Ако не реагират незабавно, тъй като ГЕРБ е единствена партия, която смята, че санирането е значимо за българите в енергийната успеваемост, намаляването на сметките, урбанизирането на градовете, към този момент над 130 000 българи живеят в санирани здания, ще го извадим от програмата. Искам да има през днешния ден мнение на Сдружението на общините, няма кмет, който да не е изискал от мен да сложим санирането. Така че повече няма да има взаимни отстъпки с такива изявления. Кметовете го желаят това и то кметовете на Българска социалистическа партия, на Движение за права и свободи, всички кметове ", сподели Борисов. Той още веднъж излъчваше в понеделник във фейсбук от вкъщи си.

Mediapool потърси Националното съдружие на общините в България за реакция. Изпълнителният му шеф Силвия Георгиев не отговаряше на мобилния си телефон. Неин пиар съобщи, че не е несъмнено дали в границите на днешния ден организацията ще успее да излезе с позиция по апела на Борисов. Такава обаче се готвела за съвещанието на парламентарната бюджетна комисия във вторник, която щяла да преглежда националния проект за възобновяване в неговата целокупност. От там прибавиха, че по принцип сдружението постоянно е подкрепяло енергийната успеваемост на постройките. От сдружението дадоха обещание още по-късно денем да изпратят на Mediapool позицията си за целия проект.

Между другите версии на националния проект за възобновяване средствата за саниране бяха понижени от 3 милиарда лева на 2.165 мрд. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР