Премиерът Николай Денков заяви, че или министърът на вътрешните работи

...
Премиерът Николай Денков заяви, че или министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

Премиерът: Ако вътрешният министър не осъди насилието, ще подам оставка

Премиерът Николай Денков съобщи, че или министърът на вътрешните работи Калин Стоянов би трябвало да осъди полицейското принуждение по време на митингите против Българския футболен съюз (БФС), или той ще подаде оставка.

" Аз не мога да бъда министър председател в държавно управление, което бие ", сподели Денков пред публицисти в Министерския съвет. На въпрос на " Дневник " дали това би трябвало да се схваща като изискване към Калин Стоянов да припознае случилото се като принуждение и подава оставка, или Денков ще постъпи по този начин, министър председателят отговори:

" Ако министърът не припознава това като принуждение, което заслужава извънредно тежка глоба, в това число и изясняване за какво това се случва от време на време в полицията, по какъв начин го отстраняваме, да, ще си подам оставката ", отсече акад. Денков.

Не съм чувал от министъра на вътрешните работи изрично наказание от това, което видяхме от служителите на реда като корист със мощ. Безсъмнение имаше провокации от страна на протестиращите, само че желая Калин Стоянов да излезе и да каже, че това повече не може да се търпи, съобщи Денков.

Той осведоми, че през днешния ден е разговарял с вицепремиера Мария Габриел по тематиката.

Всички би трябвало да осъдим насилието, както на ентусиастите, по този начин и на служителите на реда, единствено и само на тези, които злоупотребиха с пълномощията си. Тези служители на реда петнят полицията и нямат място в редиците на Министерство на вътрешните работи, съобщи министър председателят.

Относно това дали съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков е оказвал напън върху Стоянов, чиято оставка изиска през миналата седмица, по време на изборния развой, министър председателят сподели: Кирил Петков в никакъв случай не е казвал би трябвало да завоюва една партия или друга – не.

Денков добави, че изцяло утвърждава работата на Калин Стоянов във връзка с Шенген.

В края на предходната седмица за оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов се разгласи " Продължаваме промяната - Демократична България ". ГЕРБ и Движение за права и свободи се опълчиха. А през днешния ден Бойко Борисов съобщи в прав текст, че в случай че Калин Стоянов подаде оставка, тогава би трябвало да си върви и министър-председателят Денков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР