Премиерът Николай Денков се срещна с патриарх Неофит за първи

...
Премиерът Николай Денков се срещна с патриарх Неофит за първи
Коментари Харесай

Николай Денков се срещна с патриарх Неофит

Премиерът Николай Денков се срещна с патриарх Неофит за първи път след встъпването в служба на новото държавно управление.

От пресцентъра на кабинета оповестяват, че Денков е изразил " дълбокото си почитание към високата осведоменост и социална ангажираност " на патриарха, като е благодарил за съпричастността на църквата към обществените проблеми на хората и за дейното ѝ включване в акциите за помощ на бежанците от Украйна и на потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия.

Патриарх Неофит е благословил новоизбрания министър-предсдател и е поискал ползотворна работа на държавното управление, същото обръщение е пристигнало и от митрополит Антоний.

Той е изразил признателност за това, че страната е помогнала за закупуването на храм " Св. Бонифаций " в Щутгарт. От БПЦ са поискали финансова помощ и за създаване на храма " Св. Стефан " в Южния парк, тъй като личните средства и даренията не са задоволителни.

Митрополит Антоний е сложил въпрос и за въвеждане на вероучението като задължителноизбираем предмет в учебно заведение, и е споделил, че " това е инвестиция в бъдещето – ще понижи експанзията измежду децата и ще възпита у тях редица добродетели ".

" Патриарх Неофит подари Библия на премиера с благопожелание в сложни моменти да намира в нея отговори на значимите въпроси. Същия подарък ще получат
всички министри в държавното управление ", оповестяват още от Министерски съвет.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР