Премиерът Николай Денков обяви няколко добри новини за студентите, които

...
Премиерът Николай Денков обяви няколко добри новини за студентите, които
Коментари Харесай

Кабинетът вдига студентските стипендии и предвижда 100 млн. лв. за ремонт на общежития

Премиерът Николай Денков разгласи няколко " положителни вести " за студентите, които се възнамеряват да бъдат осъществени през новата академична година. Една от тях е нарастването на стипендиите за висок триумф - минималната става 120 лева, а оптималната 200 лева

Отделно държавното управление стартира нова стратегия със 100 млн. лева за ремонт на общежития и ще вложи други 12 млн. лева в обграждането и подобряването на три студентски кампуса в Студентски град. Усилията на кабинета към учащите ще бъдат ориентирани и в стратегия " Образование ", с която се финансират студентските практики.

Пред публицисти той разяснява и трагичния случай в София, при който 15-годишно дете беше убито на пешеходна пътека. Според премиера законовите промени за шофиранията в нетрезвено положение дават резултат и ще донесат резултат.

" Продължаваме с инспекциите. Това ще донесе резултат, само че просто не сме стигнали до там ", сподели той.

Денков отговори и на президента Румен Радев, който ден по-рано съобщи, че доближаване с изпълнителната власт може да има, когато министър-председателят се " еманципира " от менторите си.

" Аз нямам ментори и може би това е казусът на президента, че той не ми е наставник. Институциите би трябвало да работя съгласно това, което е заложено в Конституцията. Този, който излиза от рамките е президентът ", съобщи той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР