Премиерът Николай Денков не очаква България и Румъния да бъдат

...
Премиерът Николай Денков не очаква България и Румъния да бъдат
Коментари Харесай

Денков не очаква да ни разделят от Румъния по пътя към Шенген

Премиерът Николай Денков не чака България и Румъния да бъдат разграничени по пътя към влизане в Шенгенската зона. Коментарът му беше във връзка вчерашното изказване на румънския му сътрудник Марчел Чолаку, съгласно който двете страни може да бъдат третирани поотделно, съобщи БНР.

" Тази оценка е единствено за вътрешна приложимост в Румъния. Няма никакви индикации, че България и Румъния вървят по разнообразни писти. Ние имаме осъществяване на нашите задължения по върховенството на закона. Имаме извънреден прогрес по защитата на границите. Трябва да вървим дружно, тъй като би трябвало да решаваме общите си проблеми с Румъния и няма никаква причина да се разисква такова делене. " - сподели Денков.
Министър-председателятпосочи, че причините на Австрия срещу присъединението на България и Румъния към шенгенското пространство са мотиривани от оценката, че зоната не действа, което, по думите на премиера, е проблем на Европейския съюз.Темата ще бъде прегледана още веднъж през декември от евролидерите, а Денков остава сдържан оптимист, че този диалог по думите му " ще бъде извоюван ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР