Премиерът на Великобритания Тереза Мей и лидерът на опозицията Джереми

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей и лидерът на опозицията Джереми
Коментари Харесай

Торите с най-слабия резултат на местни избори на Острова от повече от 20 г.

Премиерът на Англия Тереза Мей и водачът на опозицията Джереми Корбин дадоха обещание да търсят политическо решение за излизане от рецесията към Брекзит, откакто гласоподавателите наказаха двете съществени партии на локалните избори, написа " Гардиън ".

Консерваторите изгубиха повече от 1300 места спрямо резултатите от 2015 година, което е най-голямата загуба от ръководството на премиера Джон Мейджър (1990-1997). С вота гласоподавателите демонстрираха разочарованието си от ръководството на консерваторите.

Лейбъристите се очакваше да завоюват на локалните избори, само че в последна сметка се подредиха до консерваторите, като в няколко съвета партията изгуби контрола си.

Най-много завоюваха от изборите либералдемократите (+676 места), те поемат надзор над 10 общински съвета. Зелените (+185 места) и самостоятелните (+285) също се показаха ненадейно добре.

Социологическо изследване на специалиста Джон Къртис за Би Би Си демонстрира, че двете огромни партии са с изравнени позиции с 28% поддръжка, като преди година те бяха подкрепени от 35 на 100. Ако подобен бъде резултатът на парламентарни избори, евентуално нито една партия няма да има болшинство в Народното събрание.

Къртис отбелязва, че резултатите демонстрират, че през последните 12 месеца лейбъристите са наранени толкоз мощно от Брекзит, колкото и надълбоко разграничената Консервативна партия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР