Премиерът на Великобритания Тереза Мей е дала сигнал, че страната

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей е дала сигнал, че страната
Коментари Харесай

Великобритания готова да плати 60 млрд. евро за излизането от ЕС

Премиерът на Англия Тереза Мей е дала сигнал, че страната ѝ е подготвена да заплати 60 милиарда евро на Европейския съюз като обезщетение за " раздялата " им. С това би трябвало да се даде зелена светлина за старт на комерсиалните договаряния сред Лондон и Брюксел. Това сочи обява на The Times, представена от БНР.

Сумата е близо три пъти по-голяма, в сравнение с Обединеното кралство беше предложило в началото. Преговарящите от страна на Европейския съюз обаче считат, че Тереза Мей е подготвена да я заплати, с цел да разгласи победа, като извади от задънената улица договарянията и стартира търговски договаряния преди Коледа.

Според Times от Европейски Съюз даже към този момент са почнали договаряния по бъдещото комерсиално съглашение след получените сигнали от страна на Мей.

Европреговарящите упорстваха за сумата от 60 милиарда евро, тъй като ще покрие бюджетните отговорности на Англия и средствата за пенсиите и помощите на евродепутатите.

Ако обаче Тереза Мей се съгласи да изплати тази сума, тя ще бъде подложена на остри рецензии във Англия, че заплаща доста повече от това, което мнозина в държавното управление са подготвени да пожертват даже при положение на компромис.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР