Премиерът на Унгария Виктор Орбан посочи мерките срещу климатичните промени

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан посочи мерките срещу климатичните промени
Коментари Харесай

Орбан: Мерките срещу климатичните промени са причина за рекордните цени на тока

Премиерът на Унгария Виктор Орбан уточни ограниченията против климатичните промени като съществена причина за рекордно високите цени на електрическата енергия в цялостен Европейски Съюз, съобщи Ройтерс. Орбан добави, че на идната среща на върха на Европейски Съюз Унгария и Полша ще бъдат единен фронт против налагането на тези ограничения.

Орбан съобщи пред държавното радио на Унгария, че „ бюрократите от Брюксел “ се борят против климатичните промени с непрекъснато увеличение на цената на тока от въглища и газ. Не би трябвало да се не помни, че следващата година предстоят парламентарни избори в Унгария.

„ Цените на газа през днешния ден са на равнището, на което би следвало да бъдат едвам през 2035 година Брюксел не е източник на позволения, а на проблеми “, добави Орбан. „ Полша, Чехия и Унгария настояваме за отпадане на новите условия “, сподели още той.  

Според анализатори измежду главните аргументи са повишението на цените на природния газ. В същото време поскъпването  на квотите за нездравословни излъчвания образува към 1/5 от нарастването на  цената на тока.

Новата цел пред Европейски Съюз е излъчванията да бъдат понижени с 55% до 2030 година Но от ден на ден анализатори означават, че това ще значи по-високи цени на всички артикули, цена, която ще се заплати от крайните консуматори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР